Murat Mahir Altan, gece gündüz çalışıyor
Çanakkale Zaferi 109 yaşında
Ayçiçeği üretiminde bilinçsiz ilaçlama arıları öldürüyor
Bu haber 03 Eylül 2019, Salı 08:52 tarihinde eklendi. 2212 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP’de devir teslim yapıldı

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı Haftalık Olağan Halk Toplantısı’nda CHP Eski İlçe Başkanı Bülent Metin, Yönetimi CHP İlçe Başkan Yardımcısı Halis Kutlu’ya devretti.
CHP’de devir teslim yapıldı  

CHP İlçe Binasında 2 Eylül Pazartesi günü saat 12.30’da gerçekleştirilen toplantıya Hac ibadetini yerine getirmek için Suudi Arabistan’da olan Aziz Üstünalp katılamazken, toplantı CHP İlçe Başkan Vekili Halis Kutlu Başkanlığında gerçekleştirildi.

Kutlu, toplantının açılış konuşmasında “CHP’nin Olağan Haftalık Halk Toplantısına hoş geldiniz. CHP Lüleburgaz İlçe Yönetiminde üyelerin istifaları ile görev yeter sayısı kalmamış ve düşmüştür. CHP tüzüğünün 24.maddesi 5.fıkrası uyarınca 28 Ağustos 2019 tarih 2019/956 sayısı ile CHP Genel Merkezi’nin ilçe örgütüne Olağan Üstü Kongre yapmak üzere Aziz Üstünalp Başkanlığında ben Halis Kutlu, Mahmut Ümit Can, Burak Zorer, Seyran Yılmazoğlu görevlendirilmiş bulunuyor. Başkanlığa atanan Aziz Üstünalp’in hac vazifesini yerine getirmek üzere Suudi Arabistan’da bulunmasından dolayı 13 Eylül 2019 tarihine kadar Yönetime atanan arkadaşlarımızla aldığımız karar doğrultusunda Başkanlığa ben vekâlet etmekteyim.” dedi.

Sonrasında önceki dönem CHP İlçe Başkanı Bülent Metin’e plaket vererek görev teslimi yapıldı.

“Tarafsız olmaya özen gösterdik”

Teslim töreninin ardından açıklamalarda bulunan Bülent Metin, “28 Ağustos’ta Genel Merkezi’miz tarafından görevlendirilme yazısı yazılmış, 29 Ağustos’ta da bize tebliğ edildi. 29 Ağustos itibariyle ilçe başkanlığı görevim sona ermiş bulunuyor. 2015 yılının Kasım ayından itibaren gerek ilçe yöneticiliği, ilçe başkan yardımcılığı, 16 aydan beride ilçe başkanlığı yapmaktaydım. Seçimler atlattık. En son Belediye Başkanlığı seçimini atlattık. Cumhuriyet tarihinin en yüksek oyunu alarak Dr. Murat Gerenli, Belediye Başkanımız olmuştu. Bu süreçte sıkıntılarımızda oldu yönetim olarak. Daha önce hepinizin bildiği gibi Özgür Kaya’nın yönetimiydik. Ama CHP kişiye indeksli siyaset yapan bir parti değildi. Ben bunu gerek kürsüden, gerek basına yapmış olduğum bütün açıklamalarda belirtmiştim. Biz CHP’liyiz. Ülke kurmuş, Cumhuriyeti kurmuş bir partiyiz. Bizi diğer partilerden ayıran özelliğimizde budur. Evet, 2 dönem Özgür Kaya yönetiminde görev aldık. Ama Belediye Başkanlığı eğilim süreci başladığından itibaren de benim 5 tane Belediye Başkan Adayım vardı. Hepsine de bunu söylediğimde haklısın başkanım dediler. O saatten sonra biz tarafsız olmaya özen gösterdik. Ben kendi adıma her yerde de bunu övünerek söylüyorum. Ben Belediye Başkanı Eğilim yoklamasından itibaren tarafsız ilçe başkanı oldum. Bu süreçte yanımda olan en başta aileme, çocuklarıma, yönetim kurulu arkadaşlarıma daha önce istifa edenlerde dâhil hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yeni seçilen arkadaşlara da her türlü desteği vermeye hazırım. Buradan kendilerine başarılar diliyorum.” dedi.

“Bu zamanda CHP’li olmak kolay değil”

Metin’in ardından söz alan CHP İlçe Başkan Vekili Halis Kutlu, açıklamasında “CHP’nin herkese kapısı açık. Ben 10 gün sonra gideceğim. Belki benim yerime bir başkası gelecek. Şuanda Bülent Metin gitti bayrağı bize verdi. Sonrasında da bir başkası taşıyacak. Şuanda gücüm olsa da kalksam hepinizi alnınızdan öpsem. Bu zamanda kolay mı CHP’li olmak. Tek başına iktidar olan, astığı astık, kestiği kestik. Biz sadece gönlümüzle hizmet ediyoruz. Paramız yok iktidar desteği yok. Onun içinde el ele hep beraber inşallah iktidara yürürüz.” dedi. Kutlu açıklamasının sonunda 9 Eylül’de CHP’nin kuruluş yıldönümüne herkesi çelenk koymaya davet etti.

MYK Emrah Arslan, CHP tüzüğü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Arslan, MYK’nın toplantı yapacağını ve belki de bu toplantıda seçim takvimi ile ilgili bir açıklama yapılabileceğini belirtti. Arslan, “28 Ağustos’ta yeni yönetim açıklandı. 28 Eylül’e kadar bir seçim kararının alınması gerekiyor. Uzun bir erteleme olmazsa delege seçimleri bu yönetimle olacak diye düşünüyorum.” diye konuştu.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek