HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 29 Ağustos 2019, Perşembe 09:15 tarihinde eklendi. 2063 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İl Genel Meclis Üyeleri Kıyıköy’de toplandı

CHP’nin Kırklareli genelinde bulunan İl Genel Meclis Üyeleri’nin büyük çoğunluğu geçtiğimiz Pazartesi günü Kıyıköy’de toplandı.
İl Genel Meclis Üyeleri Kıyıköy’de toplandı  

26 Ağustos 2019 Pazartesi günü saat 16.00’da  Kıyıköy Atatürk Parkı’na gelen İL Genel Meclis Üyeleri, Kıyıköy’de yaşanan ağaç kırımları ile ilgili halkın sorunlarını diledi.

 

Toplantıya TEMA Vakfı Lüleburgaz eski gönüllü temsilcisi Lüleburgazlı Aktivist Hakan Dedeoğlu’da katıldı.

 

Bahsi geçen projeyle ilgili olarak muhtarların ve halkın şikayetlerini dinleyen İl Genel Meclis Üyeleri 3 Eylül 2019 tarihinde yapacakları olağan meclis toplantısında konunun değerlendirileceği ve gereğinin yapılacağını ifade söyledi.

 

Lüleburgazlı Aktivist Hakan Dedeoğlu’da yaptığı açıklamada; “Gelişmelerle ilgili olarak toplantıya katılan meclis üyelerimize teşekkür ediyorum..  Bugün yaşadıklarımızla ilgili olarak, gözlemlediğim önemli bir husus oldu ki, oda " üzülerek söylüyorum" yetki sahibi olanların bu yetkiyi yeterince doğru ve yerinde kullanmadıkları gerçeği olmuştur..” dedi.

 

Valilik iddiaları yalandı

 

Öte yandan Kırklareli Valiliği Kıyıköy’de 2 milyon ağaç kesildiği iddialarını yalanladı.

Kırklareli Valiliğinden, "Türk Akımı Projesi'nin Kıyıköy bölümünde ÇED raporunda belirtilen ana dağıtım merkezi ve 26,5 metre güzergah genişliğinin dikkate alınmadığı ve hattın dışına çıkılarak en az 2 milyon ağacın kesildiği iddiaları asılsızdır." açıklamasında bulunuldu. 

Valilikten yapılan açıklamada, Türkiye-Rusya ortak işbirliği ile yürütülen ve dünyanın sayılı projelerinden olan Türk Akım Projesi kapsamında Kıyıköy beldesinde yapılan çalışmalar sırasında, bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında art niyetli çevreler tarafından kamuoyunun yanlış bilgilendirildiği belirtildi.

Art niyet çerçevesinde kamuoyunu yanlış yönlendirmeye sebep veren kişi ya da kişiler hakkında gerekli işlemlerin başlatıldığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

"Türk Akımı Projesi'nin Kıyıköy bölümünde ÇED raporunda belirtilen ana dağıtım merkezi ve 26,5 metre güzergah genişliğinin dikkate alınmadığı ve hattın dışına çıkılarak en az 2 milyon ağacın kesildiği iddiaları asılsızdır. Bahsi geçen iddia ve art niyetle kamuoyunu yanlış yönlendirmeye sebep veren haber ve sosyal medya paylaşımlarının aksine, Türk Akımı Projesi kapsamında yapılan tüm çalışmalar titizlikle gerçekleştirilmiş olup, boru hattı yapımında en uygun güzergahın belirlenmesi için Karadeniz tabanında binlerce kilometrelik bir alan incelenerek farklı seçeneklerin değerlendirilmesinin ardından, Rusya kıyısında yer alan Anapa'dan Türkiye kıyısındaki Kıyıköy'e uzanan güzergah en iyi rota olarak belirlenmiştir."

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türk Akım Projesi kapsamında Kıyıköy Dağıtım Merkezi ve BOTAŞ adına Türk Akım Kara Kısmı 1-2 Doğalgaz Boru Hattı Tekirdağ ve Kırklareli ile Vize Orman İşletme Müdürlüğü sınırlarından geçmektedir. Türk Akım Projesi kapsamında Ana Dağıtım Merkezi, birinci ve ikinci doğal gaz boru hattı olmak üzere toplam 85 bin ağaç kesilmiş olup, bunun karşılığı 5 kat ağaç dikilmek üzere ilgili firmalarca Orman Genel Müdürlüğüne ağaç bedelleri yatırılmıştır. İlgili alanlarda proje bitimi sonrası Orman Genel Müdürlüğünce ağaç dikimleri yapılacaktır. "

Ertan BAYER

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek