Murat Mahir Altan, Ekosiyaset bildirgesini imzaladı
500 yıllık camiinin kurşun plakaları yine çalındı
“LÜLEBURGAZ’DA ATAMAYI İL BAŞKANLIĞI MI İSTEDİ?”
“Hayvan sever başkan adayı Serhat Paksoy”
Bu haber 24 Ağustos 2019, Cumartesi 09:15 tarihinde eklendi. 985 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vali Bilgin iddiaları yalanladı

Kırklareli Valiliği, Kırklareli’nin Vize ilçesine bağlı Kıyıköy beldesinde, "Denizden izinsiz kum alınıp, satıldığı" yönündeki iddialarının asılsız olduğunu bildirdi.
Vali Bilgin iddiaları yalanladı  

Kırklareli Valiliğince yapılan yazılı açıklamada, bazı yerel ve ulusal gazetelerde "Kırklareli Kıyıköy'de temizlik adı altında kum hırsızlığı" başlıklı haberlerin yer alması üzerine açıklama gereği duyulduğu ifade edildi.

Bazı yayın organları ve sosyal medya paylaşımlarındaki, Kıyıköy'deki balıkçı barınaklarını temizleme bahanesiyle gelen gemilerin, deniz tabanındaki tonlarca kumu "çalarak" İstanbul limanlarında sattığı, böylelikle hem hazineyi hem de yasal olarak çalışan şirketleri zarara uğrattığı iddialarının doğru olmadığının altı çizilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bahsi geçen iddia ve yanlış anlaşılmaya yönelik haber ve sosyal medya paylaşımlarının aksine, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğünün 29.08.2018 tarihli yazıları ile izin verilen ve eki Kırklareli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün taramaya yönelik yazıları gereği tarama yetkisi bulunan Üçel Denizcilik ve Ticaret AŞ tarafından Kıyıköy Balıkçı Barınağı liman ağzında oluşan kum topuğu taraması için İğneada Liman Başkanlığınca duyuru yazısı 03.09.2018 tarihinde yapılarak çalışmalar başlamış ve o tarihten beri 1. Bölge Müdürlüğünün kontrolünde bu firmaya ait gemiler balıkçı barınağının giriş ağzını tarayarak temizlemektedirler.

24.04.2019 tarihli 158 ihbar hattına izinsiz kum alma ile ilgili yapılan ihbara ilişkin İğneada Sahil Güvenlik ekiplerinin yaptığı incelemede de herhangi bir hukuksuzluğa rastlanılmadığı yapılan iş ve işlemlerin yasal olduğu görülmüştür. Kıyıköy'de denizden kum çalındığı iddiaları asılsızdır. Art niyet çerçevesinde kamuoyunu yanlış yönlendirmeye sebep veren kişi ya da kişiler hakkında gerekli işlemler başlatılmış olup, kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Haber: Ertan BAYER

Fotoğraf: Kırklareli Valiliği

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek