Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 21 Ağustos 2019, Çarşamba 09:11 tarihinde eklendi. 561 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kırklareli’ndeki biyolojik çeşitlilik araştırılıyor

Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü tarafından Kırklareli’de 2019-2020 yıllarında gerçekleştirilecek Biyolojik Çeşitliliğe Dayalı Geleneksel Bilginin Kayıt Altına Alınması projesi kapsamında saha çalışmaları başladı.
Kırklareli’ndeki biyolojik çeşitlilik araştırılıyor  

Proje dahilinde Kırklareli’nin yaşlı nüfusunun yoğun olduğu köylerde incelemede bulunulacak. Etnobotanik konusunda tecrübeli uzmanlar tarafından bölgede geleneksel olarak kullanılan biyolojik zenginlikler araştırılarak, nesiller boyunca aktarılan bitkisel, hayvansal, bakteriyel ve fungal kaynaklardan sağlanan beslenme, sağlık, endüstriyel ürünler ile tarım-hayvancılık faaliyetlerine yönelik geleneksel ürünler hakkında bilgiler derlenecek.

Çalışmalar sonucunda ulaşılacak bilgiler ise veri tabanında muhafaza edilerek yeni bilimsel araştırmalara kaynak oluşturması için kullanılacak.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek