İlçe Emniyet Müdürü Osman Ünal’a veda
Turhal Kaynak hayatını kaybetti
Serbülent Avcu’dan “GELİN CHP’YE YENİDEN ÜYE OLUN” çağırısı
Alman ve İspanyol bisikletçilere Türk misafirperverliğini gösterdiler
Bu haber 16 Ağustos 2019, Cuma 09:16 tarihinde eklendi. 904 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

20 yıllık acı

Bugün 16 Ağustos. Türkiye'nin yakın tarihinin en büyük felaketi olarak gösterilen 17 Ağustos 1999 depreminin üzerinden tam 20 yıl geçti.
20 yıllık acı  

1999 yılında 16 Ağustos'u 17 Ağustos'a bağlayan gece saat 03.01’de meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki yer sarsıntısı, Türkiye tarihinin en büyük ikinci depremi olarak kayıtlara geçti. Merkez üssü Gölcük olan ve 45 saniye süren deprem, Marmara Bölgesi'nin genelinde hissedildi. Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın kırılmasıyla meydana gelen deprem, İstanbul, Bolu, Bursa, Eskişehir, Kocaeli, Sakarya ve Yalova’da can ve mal kaybına neden oldu.

17 Ağustos Depremi, gerek nüfus yoğunluğu gerekse de ekonomik faaliyet açısından Türkiye'nin en önemli bölgesini etkiledi. Resmi rakamlara göre, depremde 18 bin 373 kişi hayatını kaybetti, 48 bin 901 kişi de yaralandı. 5 bin 840 kişi de kayboldu. Ancak resmi olmayan kaynaklar, can kaybının 50 bin civarında olduğunu iddia ediyor.

Depremde 364 bin 905 konut ve işyerinin yıkıldığı ya da çeşitli düzeylerde hasar gördüğü belirtilirken, can kayıplarının önemli bir bölümünün binaların yıkılması ya da ağır hasar almasının sonucuyla meydana geldiği açıklandı.

Son günlerde yaşanan artçı depremlerin büyük bir felaketin habercisi olabileceği belirtilirken, 1999 depreminin getirdiği acı bilançoyla bir kez daha karşılaşılabileceği de uzmanlar tarafından belirtildi. 99 depreminin ardından 20 yıl geçmesine rağmen Türkiye’de bina yapılarıyla ilgili kontrollerin düzenli yapılıp yapılmadığı tam olarak bilinmiyor. Olası bir büyük depremde birçok binanın 20 yıl önceki gibi yerle bir olabileceği ön görülüyor.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek