Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 09 Ağustos 2019, Cuma 09:29 tarihinde eklendi. 1891 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bülent Metin ters köşe yaptı

CHP Lüleburgaz ilçe Başkanı Bülent Metin, 20 gün önce istifa eden yönetim kurulunun yaptığı açıklamayı yalanladı.
Bülent Metin ters köşe yaptı  

Kendi çocuğu da işe girmek için  Belediye’ye başvuran ancak işe alınmayan CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı  Bülent Metin,  CHP Lüleburgaz İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri’nin istifasının belediyede işe alımlarda yaşanan torpil nedeniyle olmadığını söyledi.

 

CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Bülent Metin, ulusal basında çıkan Belediye işe alımlarıyla ilgili torpil iddiasıyla ilgili CHP İlçe Yönetiminin bu nedenle istifa ettiğini belirten haberlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Metin, istifaların belediye ile ilgili olmadığını ve ilçe kongresinde çıkan iradeye saygı gösterilmemesi olduğunu belirtti.

CHP İlçe Başkanı Bülent Metin, yaptığı açıklamada “Ulusal basında çıkan haberlere göre Lüleburgaz CHP İlçe Yönetiminin iş alımlarıyla ilgili torpili göz önüne alarak Başkana ve Belediyeye tepki olarak toplu istifa ettiği belirtilmiş fakat toplu istifanın nedeni bu değildi. Bu istifaların temel gerekçesi Belediye Başkanlığının seçim sürecinden itibaren ilçe yönetimiyle ilgili parti içi mücadelenin gerekçesi olarak yönetimin düşürülmesi, parti içi mücadeleden kaynaklanan ilçe yönetiminin tanınmaması ve ilçe yönetiminin etkisiz hale getirilmesi sonucunda ilçe yönetiminin yok sayıldığı ve ilçe kongrelerinde çıkan iradeye saygı gösterilmemesidir.

“Üzerimize farklı oyunlar oynandı”

Eğer bu istifaları sadece iş alımlarına bağlarsak yanlış olur. Çünkü ilçe yönetimi Belediye Başkanlığı seçim sürecinden itibaren sıkıntılıydı. Üzerimize farklı oyunlar oynandı. Süreç buraya kadar geldi. Ama sadece iş alımları istifayı getirmedi. Belki bazı arkadaşların istifasında onunda etkisi olmuş olabilir ama ben arkadaşlar adına konuşmayı doğru bulmuyorum.

Biz görevden alınıp yerimize bir başkasının atanacağı bilgisi geldikten sonra biz olağan üstü toplantı yaptık. Arkadaşlarda madem bizi görevden almak istiyorlar onlar görevden almadan biz gerekli hamlemizi yapalım dedi. Zaten bu saatten sonra ilçe yönetiminde görevde kalmamızın bir anlamı olmadığını belirterek istifa etme kararına varıldı. Benim neden istifa etmediğimi de daha önce yaptığım açıklamada da gerekçeleriyle anlatmıştım.

“Meclis Komisyonlarında AKP’lilerde var”

Haberde meclisteki komisyonlarla ilgili bir beyan var. Evet, biz seçim bittikten sonra CHP meclis grubu olarak toplantı yaptık. Meclis grubunda komisyonların seçimleriyle ilgili ön görüşmemizi yaptık. Komisyonlarda da muhalif AKP’li Belediye meclis üyelerine de görev verilmesi noktasında da karar alındı. Mecliste yapılan seçimle nispi temsilde olsa AKP’li Meclis Üyeleri de komisyonlarda bulundular.

“CHP olarak Belediyenin iş alımlarına karışamayız”

Ben her ne kadar CHP İlçe Başkanı olsam da belediyenin işleyişine karışma gibi bir durumumuz yok. Belediye bir kamu kurumu ve kamu kurumunun işe alımının ne şekilde yapıldığı kanunlarda bellidir. Biz siyasi taraftayız. İşleyiş belediyenin işleyişi. Özellikle ilçe yönetimimize çok eleştiriler geldi. Bizim burada müdahil olmamızı istediler. Biz siyasi kararlarda grup kararı alırız. Siyasi kararlarda belediye başkanımızla bir araya gelir ve şehrin menfaati doğrultusunda karar veririz. Ancak belediyenin iş alımlarına müdahale etme durumumuz olamaz, bu doğru da değil. Bu konuda CHP İlçe Yönetiminin ve İlçe Örgütünün bir dâhili olmamıştır.” ifadelerinde bulundu.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek