Murat Mahir Altan, Ekosiyaset bildirgesini imzaladı
500 yıllık camiinin kurşun plakaları yine çalındı
“LÜLEBURGAZ’DA ATAMAYI İL BAŞKANLIĞI MI İSTEDİ?”
“Hayvan sever başkan adayı Serhat Paksoy”
Bu haber 09 Ağustos 2019, Cuma 09:26 tarihinde eklendi. 2912 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz MEŞHUR oldu

Lüleburgaz Belediyesi, işçi alımlarında yaptığı torpil ile önce Lüleburgaz, Kırklareli Ve Trakya genelinde yerel gazetelerde haber olmuştu.
Lüleburgaz MEŞHUR  oldu  

Daha sonra 7 Ağustos 2019 Çarşamba günü de Türkiye genelinde yayın yapan  Sabah Gazetesi Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi  aynı zamanda 1. Başkan Vekili, Encümen Üyesi, 3. Komisyonun başkanı ve 3 komisyonun üyesi olan Avukat İsmail Yurdatapan’ın oğlunun işe alınmasında yapılan torpili dile getirmişti.

 

Sabah Gazetesi yaptığı bu haberi dün de işçi alımlarında elenen personel adaylarının açıklamalarını ekledi. Yapılan açıklamalar işçi alımlarında görevli komisyonda yer alan Belediye Başkan Yardımcısı Mali Müşavir Leyla Güncer’in bir buçuk dakikada mülakatı bitirdiğini yazdı.

 

Bu haberlerle Lüleburgaz, Türkiye gündeminde MEŞHUR  oldu.  Türkiye Lüleburgaz’ı artık Belediye işçi alımlarında torpil yapan şehir olarak anmaya başladı.

 

Lüleburgaz Belediyesi Sabah Gazetesi’nde çıkan haberle ilgili olarak 7 Ağustos 2019 Çarşamba günü öğleden sonra internet sitesinden bir açıklama yayınladı.

 

Lüleburgaz Belediyesi tarafından yapılan açıklama şöyle; “Sabah Gazetesinin 07.08.2019 tarihli baskısında yer alan “Torpil Rezaletine CHP’liler İsyan Etti” başlıklı haber içeriğinde yer alan asılsız iddialar ile Kurumumuz, Belediye Başkanımız Dr. Murat GERENLİ başta olmak üzere başkan yardımcılarımız ve meclis üyelerimiz açık ve sistemli bir şekilde karalanmaya ve itibarsızlaştırılmaya çalışılmaktadır.

Lüleburgaz Belediyesi yıllardır olduğu gibi bugün de adil, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışıyla hizmetlerine devam etmektedir. Bu doğrultuda belediyemiz, hizmet kalitesinin ve verimliliğinin arttırılması amacıyla, Lüleburgaz Belediyesi Personel Hizmetleri A.Ş. bünyesinde çalıştırılmak üzere ülkenin ve belediyemizin ekonomik şartları da göz önünde bulundurularak 20 kişilik personel alımına gitmiş ve personel alım ilanı 27.06.2019’da belediyemiz web sitesinde yayınlanmıştır. Başvurular, 5 kişilik adil ve tarafsız bir komisyon tarafından değerlendirilmiş olup mülakat sonuçları da 18.06.2019’da belediyemiz web sitesinde yayınlanmıştır. Personel alım ilanında da açıkça yazıldığı gibi ilgili pozisyonun başvuru yaş sınırı 40 olup, pozisyona 239 kişi değil 8 kişi başvurmuştur. Söz konusu haberin tümünün gerçeğe aykırı olduğu ve çarpıtılarak verildiği belirttiğimiz bu sebeplerle açığa çıkmıştır.

Ayrıca Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat GERENLİ’ye yönelik iftiraya varan bu haber içeriğiyle alakalı gerekli yasal müracaatlar ilgili makamlara yapılmıştır.  Lüleburgaz Belediyesi, her türlü kişisel çıkarın üzerinde olduğu bilinç ve yönetim anlayışıyla, adil, şeffaflık, katılımcılık, dürüstlük, hesap verebilirlik, kamu yararını gözetme ve hukukun üstünlüğü ilkelerinden asla taviz vermeyecektir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.”

 

İŞÇİ ALIMI MAĞDURLARI SABAH GAZETESİNE KONUŞTU

 

Lüleburgaz Belediyesi’nin bu açıklamasının ardından 8 Ağustos 2019 Perşembe günü Sabah Gazetesi bir haber daha yayınlarken Star Gazetesi de Lüleburgaz Belediyesi’nde ki torpil skandalını haber yaptı.

Haber de bu kez Personel alımlarından mağdur olanların açıklamalarına yer verildi.  Bu haberde Lüleburgaz Belediye Başkanı’nın ve işçi alımında görev yapan Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Güncer’ in CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Yerel Yönetimlerdeki 7 Temel ilkesi” ni tamamen hiçe saydığı kendi genel başkanlarının söylediklerinin tam tersini yaptıkları vurgulandı.

 

Murat Mahir ALTAN

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek