İlçe Emniyet Müdürü Osman Ünal’a veda
Turhal Kaynak hayatını kaybetti
Serbülent Avcu’dan “GELİN CHP’YE YENİDEN ÜYE OLUN” çağırısı
Alman ve İspanyol bisikletçilere Türk misafirperverliğini gösterdiler
Bu haber 09 Ağustos 2019, Cuma 09:22 tarihinde eklendi. 1595 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP’li Meclis Üyeleri’nden torpil iddiasına yalanlama

Lüleburgaz Belediyesi CHP’li Belediye Meclis Üyeleri tarafından ulusal basına da konu olan Belediyede işe alımlarla ilgili torpil iddiası hakkında basın açıklamasında bulunuldu.
CHP’li Meclis Üyeleri’nden torpil iddiasına yalanlama  

Lüleburgaz Belediye Hizmet Binası Turkuaz Salonunda 8 Ağustos Perşembe günü saat 14.00’da basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Belediye Meclis Üyeleri ulusal basında da gündeme gelen belediyenin işe alımlarıyla ilgili torpil iddiaları hakkında açıklama yaptılar.

Leyla Güncer, Aytül Çiloğlu, İsmail Yurdatapan, Fikri Şentürk, Kemal Pektaş, Günsel Solak, Ayfer Küçükhan, Ali Aydemir, Arda Özkan, Fuat Baldırlı, Gülcan Ayışığı, Görkem Şişko, Deniz Şahin, İlhami Zafer Girgin, Tamer Ermut, Mine Dibek, Nihal Organ, Erol Özgür, Metin Özkan, Gökdeniz Sezer, Eren Gürtekin, Oğuz Kaan Kozar, Talat Aydın, Darcan Yılmazoğlu ve Aysun Dedeoğlu’nun ortak yaptığı bildiriyi Grup adına Kemal Pektaş okudu. İsmi listede olmasına rağmen tatilde olduğu belirtilen ve olayın içerisinde ismi geçen İsmail Yurdatapan’ın ise salonda bulunmaması dikkat çekti.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Son günlerde yerel ve ulusal medyada belediyemize ve meclis üyesi arkadaşlarımıza yönelik birtakım iftiralar ve asılsız haberler nedeniyle açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

Öncelikle bir meclis üyesi arkadaşımızın 39 yaşındaki oğlunun yaş sınırı 35 olan pozisyona girdiği ve bu pozisyona 228 kişinin başvuru yaptığı haberi tamamen asılsızdır.  İlgili pozisyon için yaş sınırı 40 olup pozisyona 8 adet başvuru yapılmış, bu 8 kişi mülakata girmiştir ve mülakatlar 5 kişilik tarafsız ve bağımsız komisyon tarafından değerlendirilerek karara bağlanmıştır.  Belediye meclis üyelerinin işe alımla ilgili görev ve yetkisi olmayıp işe alınan kişinin doğru kişi olup olmadığı konusunda takdir belediye yönetimindir. Bizim bu konuda kendilerine güvenimiz ve inancımız tamdır.

Bir diğer iddia ise ihtisas komisyonların oluşturulması ile ilgili olup iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.  İhtisas komisyonlarımız gerek parti içi grup toplantımızda gerekse Belediye Meclisinde demokratik bir ortamda seçim ile belirlenmekte olup 5 kişilik komisyonların her birinde 1 muhalefet partisi üyesinin bulunması partimizin ve belediye yönetimimizin demokrasi ve şeffaflığa olan inancını açıkça göstermektedir.

İlgili gazete haberinde ihalelerde usulsüzlük yapıldı iddiası ise tamamen iftiradan ibaret olup iddia eden iddiasını ispat etmekle yükümlüdür. Bu konuyla ilgili olarak belediye başkanımız suç duyurusunda bulunmuş olup belediye meclis üyelerini de töhmet altında bırakan bu mesnetsiz iddia için gerekli hukuki başvurularda bulunma hakkımızı saklı tutmaktayız.

Asıl üzüntü verici olan ise Cumhuriyet Halk Partisinin kalesi olan Trakya’da partimize zarar vermek için önceden beri süre gelen planlı çalışmaların siyasi rant beklentisi içerisindeki bir kısım kişiler tarafından yandaş havuz medyasının en üstündeki yayın organlarına kasıtlı bir şekilde gerçeği yansıtmayan bilgileri servis edecek boyutlara ulaşmasıdır. 2019 yılının mart ayındaki yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisinin ülke genelindeki başarısı üzerine başlayan organize saldırıların ulusal medya üzerinden kasıtlı bir biçimde sürdürülmesine alet olanların siyaset arenasında ve toplum vicdanında hiçbiri konuma gelemeyeceği aşikârdır.

Biz Cumhuriyet Halk Partili Belediye Meclis üyeleri olarak başkanımızın, yönetimimizin ve partimizin sonuna kadar yanındayız. Hiçbir güç Lüleburgaz’da CHP bayrağını yere düşüremeyecektir. Bundan sonraki süreçte de halkımıza en iyi şekilde hizmet etmek için mücadele edeceğimizden kimsenin şüphesi olmamalıdır.”

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek