Murat Mahir Altan, gece gündüz çalışıyor
Çanakkale Zaferi 109 yaşında
Ayçiçeği üretiminde bilinçsiz ilaçlama arıları öldürüyor
Bu haber 08 Ağustos 2019, Perşembe 09:16 tarihinde eklendi. 4095 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Belediye’nin torpil skandalı ulusal basında

Lüleburgaz Belediyesi’nin Personel Hizmet AŞ’ye yaptığı alımlarda 6 komisyonda üyeliği bulunan belediye meclis üyesi İsmail Yurdatapan’ın oğlunun işe alınması ulusal basının da gündemine oturdu.
Belediye’nin torpil skandalı ulusal basında  

Sabah Gazetesinde “Torpil İsyanı” başlığı ile verilen haberde Lüleburgaz Belediyesi’nde 6 komisyonda üyeliği bulunan İsmail Yurdatapan’ın 39 yaşındaki oğlunun 228 kişinin başvurduğu mülakata girdiği ve torpille işe alındığı belirtildi. Haberde ayrıca CHP Lüleburgaz İlçe Yönetiminin torpile göz yuman başkan ve yardımcısına isyanını toplu istifayla gösterdiği belirtildi.

Haberde şu ifadelere yer verildi; CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Akraba kayırmacılığı yapmayın' sözü partisinde tersine işliyor. Kırklareli'nin en büyük ilçesi Lüleburgaz Belediyesi'nde 6 komisyonda üyeliği bulunan meclis üyesi İsmail Yurdatapan, 39 yaşındaki oğlu Ali Özgür Yurdatapan'ı yaş sınırı 35 olan belediye birimine aldı. Söz konusu birim için açılan sınava giren 228 kişi elendi, sadece meclis üyesinin oğlu işe alındı.

Mülakatları gerçekleştiren Belediye Başkan Yardımcılarından Leyla Güncer'in ve oğluna torpil yapan meclis üyesi baba Yurdatapan'ın hem bazı meclis üyeleri hem de vatandaşlar tarafından istifası istendi. Gelen tepkiler sonrasında Güncer'in, "İçim rahat. Ama bir dahaki sefere daha dikkatli olurum" dediği, İsmail Yurdatapan'ın ise meclis üyelerine hitaben, "Oğlum bu işi hak ediyor. Ama istiyorsanız istifa ederim" ifadelerini kullandığı öğrenildi. Belediye Başkanı Murat Gerenli, Belediye Başkan Yardımcıları, CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Bülent Metin ve çoğu Belediye Meclis Üyelerinin sessiz kalması üzerine CHP'nin grup toplantısı herhangi bir istifa olmadan sona erdi. Ayrıca İsmail Yurdatapan'ın belediyede 6 farklı komisyonda görev aldığı ancak Gereli'nin ihalelerde usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle muhalif olan bazı CHP'li meclis üyelerine görev vermediği iddia edildi.

Tehdit ve torpille işe alma iddialarının ardından Lüleburgaz ilçe başkanlığındaki bazı yöneticiler toplu şekilde istifa etti ve iddiaya göre ilçe yönetimi düştü. Bu arada, işçi alımlarında yaşanan adaletsizliğe CHP'lilerin de tepki gösterdiği öğrenildi.

Murat Mahir ALTAN

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek