HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 19 Temmuz 2019, Cuma 09:36 tarihinde eklendi. 859 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Emekliler sorunlarının çözümü için bir araya geldi

Türkiye Emekliler Derneği Lüleburgaz Şube Başkanı Reşat Darcan, genel merkez tarafından düzenlenen Türkiye Emekliler Derneği Başkanlar Kurulu Olağan Toplantısına katıldı.
Emekliler sorunlarının çözümü için bir araya geldi  

Ankara’da Genel Merkez Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntısı ve emeklilerin beklentileri konuşuldu.  Yatırım, üretim ve istihdamı esas alan yeni bir kalkınma modelinin benimsenmesi gerektiğine dikkat çekilen toplantının ardından emeklilerin sorun ve beklentileriyle ilgili açıklamalarda bulunan Lüleburgaz Şube Başkanı Reşat Darcan “ Emeklilerimiz geçim sıkıntısı derdine düşmüş durumda. Emeklimize insanca yaşamaya yetecek emekli aylığı ödenmesi ve sorunlarımızın çözülmesini istiyoruz. 2019 Temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına yapılan yapılan yüzde 5,01, memur emeklisine yapılan yüzde 6,01 artış, mutfak harcamalarının iki günlük giderini karşılamamaktadır. Haziran ayının son ve Temmuz ayının ilk haftasında elektriğe, çaya, şekere ve birçok maddeye yapılan yüzde 15 zam, emekli aylığının 3 katıdır. Emeklilerimizin harcamalarda alınan yüzde 8-18 arasında değişen ÖTV ve KDV ödemeleri karşısında, yüzde 4-5 arasında uygulanan ek ödeme oranları yetersiz kaldığından en az yüzde 8-9 oranlarına yükseltilmelidir. Dini bayram öncesinde ödenmekte olan 1000 Lira ikramiyelerin alım gücündeki kayıplar dikkate alınmalı ve TÜFE artışına göre artırılmalıdır. Evi olmayan emeklilerimizin TOKİ Konutlarından uygun ödeme koşuluyla konut sahibi olması devlet politikası olarak benimsenmeli, emeklilerimiz kiradan kurtarılmalıdır. Derneğimizin bir projesi olarak TOKİ’ye sunulan ve emeklilere TOKİ Konutlarından kontenjan ayrılmasını sağlayan uygulamanın kapsamı genişletilmeli ve kontenjan oranı yüzde 25’ten 50’ye çıkarılmalıdır. Emeklilerimizin özellikle kış aylarında yakıt ve kira desteğine ihtiyaç duyduğu açıkça ortadadır. Hükümetten bu konularda emeklilerimize kolaylık sağlamasını ve emeklilerimizin yaşadığı sorunların çözüme kavuşturulmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek