33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 11 Temmuz 2019, Perşembe 09:28 tarihinde eklendi. 3976 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’da 3 köyün suyunda kirlilik çıkmadı

Kırklareli Valiliği tarafından gerçekleştirilen Muhtarlara Bilgilendirme Toplantısında konuşan Kırklareli İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit, Lüleburgaz’da sadece 3 köyün suyunda kirlilik çıkmadığını belirtti.
Lüleburgaz’da  3 köyün suyunda kirlilik çıkmadı  

Toplantıda su kirlilikleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit, özellikle köy muhtarlarına seslenerek klorlamanın önemine değindi. Cerit, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Sağlıklı ve güvenli içme suyuna ulaşabilmek toplumda yaşayan her birey için temel bir insan ve sağlık hakkıdır. Yaz dönemindeyiz su ve hijyen eksikliğine bağlı hastalıkları sıkça görüyoruz. Hastalık yükünde önemli bir paya sahip olduğunu biliyoruz. İlk sırada da enfeksiyonel ishaller yer almaktadır. Dünya’da ishal vakalarının %88’inin güvenli olmayan sular olduğunu söyleyebiliriz. Sağlıklı ve temiz su için fiziksel, kimyasal, radyoaktivite, mikrobiyolite değerlerini aşmaması gerekiyor. Ve suyun kalite standartlarının dışına çıkmaması gerekiyor.

“Her şeyin iyi olduğu ilçe yok”

Bizim ilimizde 179 köyün tamamında yılda en az 3 kez numune alınıyor. Sularla ilgili kirliliğimiz ya kaynaklardan ya da dağıtım sisteminden kaynaklanıyor. 2018 yılında uygunsuzluk durumunda olan ilçelerimiz var. Sıfır olan yani her şeyin iyi olduğu ilçemiz yok. 2019 yılında da devam ediyor. Özellikle ilimizi kuzey ilçeleri ve güney ilçeleri olarak ikiye ayırdığımızda kuzey ilçelerinde doğal yapılarından kaynaklı sıkıntılar olduğunu görüyoruz. Güney ilçelerimizde de özellikle sanayi nedeniyle uygunsuz durumlarla karşılaşıyoruz. Sularımızı klorlamıyoruz ne yazık ki. Eğer klor meselesini çözemezsek daha bu konuyu birçok kez konuşmaya devam edeceğiz. Klor konusunda hassasiyeti gösterin.

Suyunda kirlilik çıkmayan köyler

2018 yılında ve 2019 yılında hiçbir kirlilik çıkmayan köylerimiz var. Babaeski’de Karabayır, Terzili, Yeniköy, Oruçlu, Osmaniye ve Pancarköy. Merkez İlçede Asılbeyli, Azizbaba, Karıncak, Kızılcıkdere, Bayramdere, Koruköy, Çayırlı, Kuzulu, Değirmencik, Ürünlü, Demircihalil, Üsküpdere, Deveçatağı, Dokuzhöyük, Kapaklı ve Yöndalan köyleri. Lüleburgaz’da Hamitabat, Hamzabey ve Tatarköy var. Pehlivanköy ilçesinde Kuştepe köyü. Keşke bu sayı daha çok olsa, hiçbir kirlilik çıkmayan bu köylerimiz var. Yani klor açısından sular uygun, klorlama gayet güzel yapılıyor. Herhangi bir uygunsuzluğa rastlanılmamış.

“Suları mutlaka klorlayın”

Lütfen sularımızı mutlaka klorlayacağız. Depo temizliklerini yılda en az 2 defa yapacağız. 6 ayda bir tüm depoların temizlenmesini istiyoruz. Depo içindeki sabit demir merdivenleri çıkaracağız. Paslanmaz çelik ile değiştireceğiz. Bunlara çok dikkat edeceğiz.” dedi.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek