Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 02 Temmuz 2019, Salı 09:34 tarihinde eklendi. 2828 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Hürriyet Mahallesi sakinleri Eski okul binasından rahatsız

Lüleburgaz Hürriyet Mahallesi’nde bulunan Kız Meslek Lisesi eski binasının serserilerin uğrak yeri olduğunu belirten mahalle sakinleri bu okul binasının yetkililer tarafından değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Hürriyet  Mahallesi  sakinleri  Eski okul binasından rahatsız  

Lüleburgaz Hürriyet Mahallesi Muhtarı Gürsel Güney, atıl vaziyette olan ve madde bağımlıları ile gençlerin yuvası haline gelen Rumeli Teknik ve Anadolu Lisesi binası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Lüleburgaz Hürriyet Mahallesi’ne bulunan Rumeli Teknik ve Anadolu Lisesi taşındığı için okul binası boş kalmıştı. Yıllardır eğitim verilmeyen bina alkol kullananların yuvası haline gelmiş, gençlerin uygunsuz hareketlerde bulunduğu yer olmuştu.

Kullanılmayan okul binasının ve bahçesinin durumunun kendilerini üzdüğünü belirten Muhtar Güney yaptığı açıklamada “Mahallemizde mevcut bulunan ama hizmet vermeyen Rumeli Teknik ve Anadolu Lisesi okulumuz yeni eğitim binasına taşındığından beri okul binasının boş olması nedeni ile alkol kullanıcılarının ve gençlerin uygunsuz hareketlerinin merkezi haline gelmiştir. Hal böyle iken ne kadar kullanılmamakta da olsa okul binamızın ve bahçesinin kötü duruma düşmesi şahsımı ve ekibimi çok üzmektedir. Muhtarlık olarak bize gelen şikâyetleri değerlendirmeye aldığımızda okul binasının yanındaki iki esnaf arkadaşımızın okul bahçesini kendi çıkarları için kullanmaya başladığını tespit ettiğimiz halde, okul bahçesini otopark olarak kullanan mahalle sakinlerimizi üzmemek için sabrettik. Ancak yine de esnaf arkadaşlarımız muhtarlığımız hakkında, 17.06.2019 günü yerel basına bu konu ile ilgilenmediğimizi söyleyen demeçler vererek aleyhimizde asılsız beyanlarda bulunmuşlardır. Muhtarlık olarak önce Belediyemiz ile görüşmemizin ardından okul bahçesindeki içki şişeleri ile kırık cam parçaları temizletilmiş, ertesi gün de yine Belediyemiz tarafından bahçedeki otların biçilmesi sağlanmıştır. Mahallemiz adına emeği geçenlere ve Belediyemize teşekkürlerimizi sunarız. 24.06.2019 günü gerekli merciler ile görüşülerek okul bahçesindeki ana kapının kilitlenmesine karar verilmiştir. Alan Sokak’ta ki araç sahiplerinin bizleri saygı ve anlayışla karşılamalarını umarız. Çünkü bu yapılanlar tüm Hürriyet Mahallesi sakinlerinin huzur ve refahı için yapılan çalışmalardır.” ifadelerini kullandı.

Buğra KAYA

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek