Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 27 Haziran 2019, Perşembe 14:33 tarihinde eklendi. 1621 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sular 16.00’da gelecek

Lüleburgaz Belediyesi’nden yapılan açıklamada Lüleburgaz’da dün akşam saat 22.00’de başlayan su kesintisinin bugün 16.00’da sona ereceği belirtildi. Yapılan açıklamada suların kesilmesini gerektiren isale hattı yenilenmesinin de mutlaka yapılması gereken bir iş olduğu vurgulandı.
Sular 16.00’da gelecek  

Yapılan iki günlük kesinti ile daha sonra sık sık yaşanacak olan su kesintilerinin önüne geçildiğini de belirten Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Erol Özgür, Lüleburgaz genelinde yaşanan su sıkıntılarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Gazetemize açıklamalarda bulunan Özgür, şehrin yüzde 70’ine su sağlayan ana hatta çalışma yaptıkları nedeniyle kesintilerin yaşandığını ve çalışmaların tamamlanarak bu büyüklükte bir kesintinin bir daha yaşanmayacağını belirtti.

Çalışmaların daha iyi bir Lüleburgaz için olduğunu belirten Başkan Yardımcısı Erol Özgür, açıklamasında “Mevcut hatları iyileştirme çalışmaları yapıyoruz. Bu çerçevede yenilenen hatlarımızı eski hatlarla bağlıyoruz. Bu esnada bu noktalara vana grupları monte ediyoruz. Bazı bölgelerde tahliye vanalarımız eksik olduğu için onları düzenliyoruz. Hatların eskiyen kısımlarını da düktil borularla değiştiriyoruz. Bunları yaparken suyu kesmek zorunda kalıyoruz. Bizim şehir şebekesinin %70’ine su sağlayan Edirne Bayırındaki depoya giden hatta bir vana monte etmemiz gerekiyordu. Buraya bir tahliye vanası koymamız gerekiyordu. Çünkü bu hatta oluşabilecek herhangi bir sıkıntı anında kesici bir vanamız olmadığı için çok daha büyük sıkıntılar yaşayabilirdik. Onu önlemek amacıyla böyle bir çalışma yaptık. Bir vana grubu monte ettik. O nedenle şehrimize 2 gün aralıklı olarak su veremedik. Şehrimizin %30’unda herhangi bir sıkıntı oluşmadı fakat %70’ine su sağlayan ana hatta çalışma yaptığımızdan dolayı böyle bir sorun yaşadık.” dedi.

“Kış döneminde yapamazdık”

Kış döneminde bunu yapmanın daha zor olduğunu da belirten Özgür, “Bunu yapmazsak ileride daha büyük sıkıntılar ve daha büyük problemler yaşayabiliriz. O nedenle bu kesintileri yapmak zorundaydık. Sıcak günlerde olmasından dolayı eleştiri aldık. Genelde derin bir noktada kazı yapıldı. 6-7 metrelik bir çukur açıyorsunuz. Uzun süreli bir çalışma oluyor. O nedenle yaz aylarında mevsimin daha kurak olduğu toprak yapısının daha sağlam olduğu bir dönemde yapılması daha iyi diye düşündük. Bu hattaki çalışmamız şuanda bitti ve başka bir çalışmamız olmayacak.

“Teşekkür ediyor ve anlayış bekliyoruz”

Yine altyapı ile ilgili kısmi olarak çalışmalarımız devam ediyor fakat şehrin %70’ini sıkıntıya sokacak tarzda bir çalışmamız olmayacak. Biz halkımıza teşekkür ediyor ve anlayış bekliyoruz. Çalışmalar daha iyi bir Lüleburgaz, daha yaşanabilir bir Lüleburgaz için.” diye konuştu.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek