Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu haber 24 Haziran 2019, Pazartesi 09:28 tarihinde eklendi. 924 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sokak Hayvanları yararına kermes düzenlendi

Lüleburgaz Kent Konseyi Meslek Edindirme ve İstihdam Grubu tarafından sokak hayvanları yararına kermes düzenlendi.
Sokak Hayvanları yararına kermes düzenlendi  

22 Haziran Cumartesi günü Gençlik Parkı’nda, 23 Haziran Pazar günü ise Kongre Meydanı’nda düzenlenen kermes 11.30 ile 18.30 saatleri arasında gerçekleştirildi. Kermeslerde toplanacak paraları Lüleburgaz Belediyesi’ne sokak hayvanlarının ihtiyaçlarının giderilmesi için vereceklerini belirten Lüleburgaz Kent Konseyi Meslek Edindirme ve İstihdam Grubu Başkanı Nurten Uslu, kermesle ve grubun çalışmalarıyla ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Uslu, Kent Konseyi altında 4 yıldır hizmet veren Meslek Edindirme ve İstihdam Grubunun kuruluş amaçlarının kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarını canlandırmak ve ekonomiye kazandırılamamış ürünleri ekonomiye kazandırmak olduğunu belirterek, “Lüleburgaz’da ekonomiye kazandırılamamış bir lokma ve gözleme vardı. Bunları da ekonomiye kazandırdık. Takı derleme çalışmamız vardı. Tamamlayamadık. Bu senede sokak hayvanları için bir kermes yapalım dedik. Gelirimizin tamamını sokak hayvanları için bağışlayacağız. Bu parayla neye ihtiyaç varsa orada kullanılması gerektiğini düşünüyoruz.  O yüzden kendi başımıza mama ya da ilaç alıp götürmeyi düşünmüyoruz. Nakit olarak vereceğiz.” dedi.

Lüleburgaz Kent Konseyi Başkanı Bülent Önder ise hedeflerinin Lüleburgaz’da bir etnografya müzesi açmak olduğunu belirterek, “Bizim asıl hedefimiz Lüleburgaz’a unutulmaya yüz tutmuş meslekleri biraz toparlayabilirsek Lüleburgaz’a bir etnografya müzesi kazandırmak. Aslında yavaş yavaş parçaları toparlamamızın altında bu yatıyor. Yani belki 5 sene sonra belki 2 sene sonra olabilir ama toplamaya devam ediyoruz ve bunları saklamak değil sergilemek istiyoruz. Bizlere katılmak isteyen herkesi bekleriz.” ifadelerinde bulundu.

Cüneyt ÜNLÜSOY

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek