Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 19 Haziran 2019, Çarşamba 09:19 tarihinde eklendi. 929 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bulgaristan’dan-Türkiye’ye denizden ilk sefer

İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO) tarafından, Karadeniz kıyılarında turizmin canlandırılması amacıyla Bulgaristan-Türkiye arasındaki ilk deniz otobüsü seferi gerçekleştirildi.
Bulgaristan’dan-Türkiye’ye   denizden ilk sefer  

Burgaz kentindeki limandan Sinan Paşa adlı yolcu gemisi ile yola çıkan Bulgar yetkililer ve basın mensupları, 5 buçuk saatlik yolcuğun ardından İğneada Deniz Hudut Kapısı'nı kullanarak Karadeniz kıyısındaki beldeye ayak bastı.

Bulgar heyeti burada, Demirköy Kaymakamı Cafer Ekinci, Demirköy Belediye Başkanı Recep Gün, İğneada Belediye Başkanı Tahir Işık, İl Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Asan, Liman Başkanı Resul Ulaş ile diğer ilgililer tarafından karşılandı. 

Demirköy Kaymakamı Ekinci, yaptığı konuşmada, ilk defa Bulgaristan ile Türkiye arasında deniz otobüsü seferi gerçekleştirildiğini belirterek, seferlerin sayısının artırılması için gerekli çalışmaları başlatacaklarını söyledi.

İDO Genel Müdürü Hasan Üstündağ da bugün Bulgaristan'dan ilk dostluk seferini gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Üstündağ, öngörülen yolcu potansiyeline ulaşmaları halinde, deniz otobüsü seferlerinin artacağını kaydetti.

Bulgar heyetine, işlemlerinin ardından İğneada hakkında bilgi verilerek longoz ormanları gezdirildi.

A.A.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek