Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 15 Haziran 2019, Cumartesi 09:34 tarihinde eklendi. 1154 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’da karne töreni

2018-2019 eğitim öğretim yılının 14 Haziran 2019 cuma günü sona ermesiyle Lüleburgaz’da eğitim hayatını sürdüren 23 bin 559 öğrenci karne aldı.
Lüleburgaz’da karne töreni  

2018-2019 eğitim-öğretim yılı 14 Haziran 2019 cuma günü sona erdi. Lüleburgaz’da ilköğretim düzeyinde eğitim gören 17 bin 230 ve ortaöğretimde eğitim gören 6 bin 369 öğrenci karnelerini alarak yaz tatiline çıktı. Lüleburgazlı öğrenciler karne almalarıyla tatile çıkmalarının sevincini ve karne heyecanı bir arada yaşadı.

Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cihan Erdem de saat 10.30’da Şehit Rüstem Resul Perçin Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’nde ve 11.00’da Bahçelievler İlkokulu’nda karne teslim törenlerine katıldı.

Öğrencilerin karne sevinçlerine tanıklık eden Kaymakam Kaya ve Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, öğrencileri tebrik ederek onlara bol bol kitap okumalarını ve dinlenmelerini tavsiye etti.

Karne gününde açıklamalarda bulunan Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya “ Öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Yorucu ve yoğun bir dönemin sonuna gelerek tatili hakettiler. Bugün karne alarak tatile başlayacaklar. Velilerin çocuklar üzerinde psikolojik baskı oluşturmamalarını rica ediyorum. Öğrencilerimizin notları kötü de olabilir, ancak tatillerini güzel bir şekilde geçirsinler. Onlara güvenelim, gelecek dönemde iyi bir motivasyonla notlarını düzelteceklerdir. “ dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin ise “ 23 bin 559 öğrencimiz tatile çıkıyor. Yorucu bir yıl geçirdik. En büyük sorumluluk öğretmenlerimize düşüyor. Öğrencilerimizin yaz tatillerinde eğlenmelerini, koşmalarını deşarj olmalarını ve gelecek dönem için motive olmuş şekilde gelmelerini istiyoruz. Öğrencilerimizin yaz tatillerini dersle geçirmeleri yanlış bir uygulama. Çocuklarımızın yaz tatilinbde kitap okumaları lazım. Artık çok soru çözen değil, çok okuyan sınavlarda başarılı oluyor” ifadelerini kullandı.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek