Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 14 Haziran 2019, Cuma 09:28 tarihinde eklendi. 911 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vatan Partisi’nden 15-16 Haziran açıklaması

Vatan Partisi Lüleburgaz İlçe Örgütü tarafından 15-16 Haziran 1970’te gerçekleştirilen işçi direnişiyle ilgili bildiri yayınladı.
Vatan Partisi’nden 15-16 Haziran açıklaması  

İlçe Başkanı Şaban Kızıltan yaptığı açıklamada, örgütlülüğün ve önderliğin bulunmadığı mücadelelerin etkili ve kalıcı olamayacağını vurguladı. Başkan Kızıltan açıklamasının devamında, “15-16 Haziran 1970’de İstanbul ve Kocaeli’ndeki 100 bin işçi, Türkiye işçi sınıfı tarihinin en büyük eylemlerinden birini gerçekleştirdi. Sendikal hakları kısıtlamaya yönelik bir yasa tasarısının Millet Meclisi’nde kabul edilmesinin ardından, barışçıl gösteri hakkını kullanmak isteyen işçiler, iş durdurdu ve yürüyüşe geçti. Hükümetin bu barışçıl yürüyüşleri engelleme çabası can kayıplarına yol aştı. İşçiler, Türkiye tarihinde ilk defa, siyasi görüş, işkolu, köken, meslek, üye olunan sendika ayrımı yapmaksızın, meşru ve demokratik eylemlerle, sendikal haklara sahip çıktı.

Ancak siyasi örgütlülüğün ve öncülüğün bulunmaması nedeniyle, bu büyük eylem istenen sonucu sağlayamadı ve binlerce öncü işçinin işten atılmasıyla büyük bedel ödenmesine yol açtı. Günümüzde işçi sınıfımız 1970 yılındakinden her açıdan daha güçlüdür. Ücretlilerin nüfus içindeki payı yüzde 70’i aşmıştır. Türkiye işçi sınıfının eğitim düzeyi ve bilgiye erişim olanakları, 1970 yılındakiyle kıyaslanamayacak kadar ileridir.

Günümüzde işçi sınıfına yönelik saldırı da 1970 yılındakiyle kıyaslanmayacak kadar büyüktür. 1970 yılındaki değişiklik, günümüzde işçi sınıfımıza yönelik tehditler karşısında küçük kalmaktadır. İşçi kiralama büroları kanunu yeni kabul edildi. Kıdem tazminatına yönelik saldırı gündemdedir. Taşeron işçilerinin haklarının özel sözleşmeli personel statüsüne geçirilerek gasp edilmesi düzenlemeleri son aşamasına gelmiştir. Yüzbinlerce Suriyeli işçi, İş Kanununun kapsamı dışında düşük ücretlerle ve kötü çalışma koşullarında çalıştırılmaktadır. Zorunlu bireysel emeklilik sistemi, zorunlu arabuluculuk, işçilerin alacaklarında zamanaşımı sürelerinin kısaltılması sırada beklemektedir. Meslek hastalıkları yaygınlaşmaktadır.

15-16 Haziran eylemlerinin yıldönümünde bu büyük saldırıları geri püskürtebilmek, Vatan Partisi’nin önderliğinde bir mücadeleden geçmektedir. Siyasi örgütlülüğün ve önderliğin bulunmadığı mücadelelerin etkili ve kalıcı olmadığı, bugüne kadar yaşanan deneyimlerle kanıtlanmıştır. 1970 yılından çok daha güçlü olan işçi sınıfımız, 1970 yılındakinden daha büyük saldırıları ancak Vatan Partisi’nde örgütlenerek ve mücadeleye katılarak aşacaktır.

Vatan Partisi, işçi sınıfımızın günlük ekonomik sorunlarıyla mücadeleyi, bağımsız ve demokratik bir Türkiye, milli birlik ve bütünlük ve vatan mücadelesiyle bütünleştiren tek kuruluştur. Vatan Partisi, Türkiye işçi sınıfını Partimiz saflarında örgütlenmeye davet etmektedir.” dedi.

Cüneyt ÜNLÜSOY

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek