Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu haber 21 Mayıs 2019, Salı 09:20 tarihinde eklendi. 977 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Milli mücadelenin 100.yılı törenle kutlandı

1919 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen törenle kutlandı.
Milli mücadelenin 100.yılı törenle kutlandı  

Lüleburgaz Kongre Meydanı’nda saat 10.00’da TEK Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Öğretmeni Ezgi Göksu Çakmak yönetiminde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cihan Erdem’in konuşmasıyla devam etti. TEK Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Çisem Çıldır’ın gençlik adına konuşması ve 19 Mayıs 1919 öncesini anlatan sinevizyon gösterisi ile program devam etti.

Sinevizyon gösterisinin ardından Bandırma Vapuru maketinin tören alanına geçişi ve TEK Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Senem Gündüz’ün ‘O Geliyor’ isimli şiirini okumasının ardından görevli okullar tarafından bilek güreşi, dart, masa tenisi, çim hokeyi, ragby, korfbol gösterileri gerçekleşti.

Program, Sokollu Mehmet Paşa Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan Türk Halk Müziği koro gösterisi, Bir Asırdan Bin Asra 19 Mayıs konulu resim, şiir,kompozisyon dalında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi, TEK Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencilerinin orkestra eşliğinde seslendirdikleri marşlar, TEK Güzel Sanatlar Lisesi ögrencisi Şevval Çıldan tarafından Mustafa Kemal Seslense isimli şiirin okunması, Bandırma Vapuru maketinin sahaya tören alanına girişi, Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Berat Erdoğdu' nun Atatürk'ün Gençlige Hitabesi’nin okuması. Gençliğin Ata'ya cevabının okunması, Atatürk Lisesi öğrencisi Berat Erdoğdu' nun zeybek gösterisi eşliğinde Atatürk'ün zeybek oynarken çekilen görüntülerinin sinevizyon ekranından gösterilmesi ile devam etti.

Program; Atatürk Lisesi öğrencisi Berat Erdoğdu'nun Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya' ya bayrak sunumu ve ‘Atatürk Gençleriyiz’ adlı marşın ardından sona erdi.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek