HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 20 Mayıs 2019, Pazartesi 09:23 tarihinde eklendi. 1168 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Başkan Abdullah Koç; “Verilen sözler unutulmasın

Lüleburgaz Seyyar Esnaf Odası Başkanı Abdullah Koç, Lüleburgaz Belediyesi’nin semt pazarı ve pazaryeri ile ilgili açıklamalarına cevap verdi.
Başkan Abdullah Koç;  “Verilen sözler unutulmasın  

Seyyar  Esnaf Odası Başkanı Abdullah Koç ve Başkan Yardımcısı Cengiz Gürkan, gazetemize yaptıkları açıklamada Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli’nin seçim öncesinde verdiği sözleri tutması gerektiğini belirtti. Yapılan açıklamada “Belediye Başkanımız Sayın Murat Gerenli seçim bildirgesinde halkımıza ve pazarcıya Lüleburgaz’ın belli bölgelerinde 7 gün ayrı yerinde semt pazarı kurulacağı sözünü vermiştir. Fakat şuanda gerek Zabıta Müdürü gerekse Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Beyle görüşüldüğünde bizi sözlü olarak ifade ettiğimiz halde aynı yerde 3 tane Pazar olacağını söylediler. Hatta sigorta hastanesinin arkasında Pazar yeri olarak planlanan yeri şuanda açamayacaklarını ancak bir sonraki seçim yatırımında orasını açabileceklerini ifade ettiler.

“Belediye kendi eksikliklerini odamıza atmasın”

Bizim semt pazarı ile ilgili görüş bildirmememiz söz konusu değildir. Biz pazarcı esnafımıza toplayarak sorduk çünkü tek başımıza bunun kararını alacak değiliz ve daha sonra belediyeye dilekçemizi verdik. Haftanın 1 günü ve Cuma günü olması yönünde belediyemize resmi dilekçemizi verdik. Ama dilekçenin meclis kararı alındıktan sonra verildiğini söylediler. Hali hazırda istimlak işlemi tamamlanmadığı halde pazaryerinin düzenlenmesi söz konusu bile değildir. Belediye kendi eksiklerini odamıza atarak kapatmaya çalışmasın.

“5 yere 7 gün Pazar sözü unutulmasın”

8 Kasım Mahallesi’nde verilen semt pazarı alanında kullanılmayan yolda pazarcı esnafına verilebilir ve burasıyla birlikte pazarcılarımız 6 m2’lik alanda daha iyi bir şekilde hizmet sunabilirler. Belediye Başkanımız Sayın Murat Gerenli, seçim bildirgesinde belirttiği gibi Lüleburgaz’ın en azından 5 yerine semt pazarı sözünü verdiğini unutmasın.

“Pazarcı esnafı Pazar açmayacak”

Kapalı pazaryeri ile ilgili olarak idari mahkemenin yürütmenin durdurulmasına itiraz başvurusunu reddetmesi davanın bittiği anlamına gelmemektedir. Dava süreci devam eden bir yerde güvenlik güçlerini getirerek, ben Pazar yerini noter ile kura çekimiyle yapılan şekilde açılacağı hususunu ilan ederim olmaz. Pazarcı esnafı olmadan Pazaryeri olmaz. Bunun kararını pazarcılarımızla birlikte 11 Mayıs’ta yaptığımız toplantıda kesin olarak aldık. Bunun müsebbibi de Lüleburgaz Belediyesi’dir.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek