Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 08 Mayıs 2019, Çarşamba 09:27 tarihinde eklendi. 1496 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CHP’de halk toplantısı yapıldı

CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü, Haftalık Halk Toplantısını 6 Mayıs Pazartesi günü saat 12.30’da gerçekleştirdi.
CHP’de halk toplantısı yapıldı  

CHP İlçe Başkanı Bülent Metin Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya CHP Kırklareli İl Disiplin Kurulu Başkanı Raif Şık, CHP Kırklareli İl Disiplin Kurulu Üyesi Mustafa Onay ve partili üyeler katıldı. Ramazan ayının ilk günü olması dolayısıyla konuşmasına tüm inananların Ramazan-ı Şerif’ini kutladıklarını belirten İlçe Başkanı Bülent Metin, konuşmasına gündemdeki konularla devam etti.

 “Halkı için mücadele veren 3 fidan idam edildi”

Başkan Metin, “Bugün 6 Mayıs 1972’de sadece bağımsızlık için, özürlük için, işçiler için, köylüler için daha doğrusu halkı için mücadele veren 3 fidan idam edildi. Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan. Bugün aslında Türkiye Cumhuriyeti’nin en kara lekesi olan günlerden bir tanesi. Darı ağacına çıktıklarında bile demokrasiyi savunan, özgürlükleri savunan 3 fidan idam edildi. Biz inşallah 3 fidanın arkasından onların savunduğu tam bağımsız Türkiye için mücadele vermeye devam ederiz. Buradan kendilerine saygıyla rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun, ışıklar içinde uyusunlar.

“Kanser ile ilgili çalışmalar yapılacaktır”

Bizim Ergene ile ilgili sıkıntılarımız var biliyorsunuz. Şuanda Trakya’nın kanserle ilgili en fazla etkileşim sağladığı yer Ergene. Hükümet bu konuda çok vaatlerde bulunmuştu. Ergenede balık tutacağız, yüzeceğiz gibi birçok vaatte bulunmuştu. Ama maalesef çalışmalar bizim beklediğimiz noktada değil. Yukarıda çalışmalar başlatıldı ama bu süreç ne kadar devam edecek. Bu konuyla ilgili İl Genel Meclis Üyelerimizin çalışmaları var. Aydın Karakuş çevreci bir abimiz ve İl Genel Meclis Başkanı oldu. Kendisinden ve özellikle CHP İl Genel Meclis Üyesi arkadaşlarımızdan bununla ilgili çalışma yapılacağını biliyorum ve inanıyorum.” dedi.

“Suriyeli kadar değerimiz yok”

Toplantıda söz alan bir vatandaş, geçmişte işlediği bir suçtan dolayı cezaevine girdiğini ve cezasını çekerek çıktığını fakat şuanda iş bulamadığını belirterek, “Bir Suriyeli kadar değerimiz olmadı. Bugün görüyorum ki fabrikalarda Afgan ve Suriyeliler dolu. Ben bir yerden iş talebinde bulunduğumda bana acıyarak iş istediğimde bu benim onurumu da zedeliyor. Devlet cezaevinden çıkanlar için proje yapıyor diyorlar. Ancak ben başvurmama rağmen kabul edilmedim. Defalarca yaptığım iş başvurularına rağmen hiçbir işe kabul edilmedim. Devlet cezaevinden çıktığımızda cebimize para koyuyor fakat sonra cezaevinde geçirdiğimiz süre nedeniyle onu geri alıyor.” dedi.

Başkan Metin’de fabrikaların %10 hükümlü çalıştırma zorunluluğu olduğunu ancak cezaların düşük olması nedeniyle kontenjanını doldurmadıklarını ve aynı engelli kotasında olduğu gibi cezayı ödemeyi yeğlediklerini belirterek, cinsel istismar ve yüz kızartıcı suçlar dışındaki suçlar için cezalarını çekenlere iş imkânları sağlanması gerektiğini söyledi.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek