Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 02 Mayıs 2019, Perşembe 09:23 tarihinde eklendi. 3112 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

AK Parti’den Özgür Kaya’ya cevap

AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Tanzer Koç, CHP Eski İlçe Başkanı Özgür Kaya’nın geçtiğimiz hafta CHP toplantısında yaptığı açıklamalara cevap verdi.
AK Parti’den Özgür Kaya’ya cevap  

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla sarıldığı fotoğrafı paylaşması nedeniyle CHP Eski İlçe Başkanı Özgür Kaya’nın sert eleştirisine maruz kalan AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Tanzer Koç, eleştirilere cevap verdi. İlçe Başkanı Tanzer Koç, yaptığı açıklamada Özgür Kaya’nın dış mihrakların Türkiye temsilcisi olduğunu belirterek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla sarım sarım olmaya devam edeceğini belirtti.

AK Parti İlçe Başkanı Tanzer Koç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Geçen hafta CHP Eski İlçe Başkanı Özgür Kaya’nın, CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara’nın Çubuk Köyünde yapılan saldırı nedeniyle şahsımı hedef göstererek yapmış olduğu basın açıklamasının ardından, partimizin değerli üyelerinin sağ olsunlar şahsımın sevenlerinin, gerek partimize gerek Cumhuriyet tarihimizin yetiştirdiği en yiğit devlet adamlarından ve vatan-millet sevdalısı İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu’ya ve gerekse de şahsıma sosyal medya üzerinden verdikleri destekler nedeniyle, değerli üyelerimizin, CHP Eski İlçe Başkanı şimdiki dış mihrakların Türkiye ayağının Lüleburgaz Temsilciliği görevini üstlenen Temsilci Özgür Kaya’nın adamları tarafından provoke edilmeleri sonucunda bu basın açıklamasını yapma gereği duydum.

“Siyasetçi’nin görevi toplumu provoke etmek olmamalı”

Bu olay üzerinden sayın temsilciye ve uşaklarına şunu belirtmem gerekiyor; siyasetçinin görevi hiçbir zaman toplumu provoke etmek olmamalıdır, aksine toplumun huzurunu sağlamak amacıyla topluma birlik ve beraberlik mesajları vermek olmalıdır!

Müsaadenizle Sn. Temsilcinin basın açıklamasını irdeleyerek cevap hakkımızı kullanalım: Sn. Temsilci ilk olarak gurur duyduğum Sn. Bakanımla yan yana durduğum sosyal medya paylaşımım üzerinden beni kınamış? Bakınız İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu Cumhuriyet tarihimizin yetiştirdiği en kaliteli, gönlü vatan ve millet aşkıyla tutuşan, terörle Sn. Temsilcinin hizmet ettiği güruha rağmen en iyi biçimde mücadele eden değerli bir devlet adamıdır. Ben ve AK Partiye gönül vermiş %52’lik çoğunluk bu değerli devlet adamını desteklemeyeceğiz, yanında durmayacağız da Sn. temcinin yanında mı duracağız?

Sn. Temsilci, saldırganın, Milli Savunma Bakanımız Sn. Hulusi Akar ile kol kola olduğunu ima etmiş. Sn. Temsilciye sormak istiyorum. Bir cenazeye gittiğinizde ilk önce kimin yanına gidersiniz? Kimin koluna girersiniz? Tabi ki cenaze yakınlarının. Bu inkar edilemez bir gerçekliktir! Peki, saldırgan kimdir? Yiğidimizin dayısı! Takdir aziz milletimizin!

“Sarım sarım olmaya devam edeceğiz”

Bir diğer ima İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu’yla sarım sarım olmam. Yukarıda Sn. Bakanımın belirtmiş olduğum kriterlerinden dolayı ben dün Sn. Bakanımla nasıl ki sarım sarımsak bugünde sarım sarımız ve bundan sonrada dış güçlerin ülkemizdeki ayağının Lüleburgaz Temsilcisine rağmen sarım sarım olmaya devam edeceğiz.

Sn. Temsilci, şahsımın makam ve mevki için bu durumun arkasında durduğumu belirtmiştir. Evet, birilerinin arkasında, yanında, kol kola durduğum doğrudur. Ancak benim yanında durduğum hiçbir zaman aziz milletimizin Gazi Meclisimizde yer alan bir temsilcisine kaba kuvvet uygulanması değildir. Benim arkasında durduğum durum, teröre ve teröriste karşı durulan dik duruştur. Ne yazık ki bu kişiler buradaki ve aynı zamanda bu olaydaki bu ince ayrıntıyı görüyorlar fakat görmezden gelerek her zaman gurur duyduğum Balkan Türkü olmam dolayısıyla acaba Balkan Türkleri üzerinden halkı provoke edebilir miyimin peşine düşmüşlerdir. Bu şekilde dış güçler tarafından kendisine lütfedilen provokasyon amaçlı temsilcilik görevini yerine getireceğini zannetmektedir. Kendilerini bu eylemlerinden dolayı kınadığımı belirtiyorum.

“Balkan Türklerinden size prim yok”

Geçmişte Balkanlarda Türk-İslam Birliğini sağlamak amacıyla anayurtlarından Balkanlara göç eden atalarımızı ve onların devam eden nesilleri olan bizleri onların akıl hocaları zamanında aşağılamak ve asli unsur olduklarını görmezden gelerek Muhacir sıfatıyla sıfatlandırmışlardır. Oysa Balkan Türkleri dün nasıl Türklüğün asli unsuruysa ve bu devletin temel direğiyse bugün ve gelecekte de bu misyonunu devam ettirecektir. Kırklareli halkı bunu bölgemizde CHP yöneticilerine sandıkta en iyi biçimde göstermiştir. Vatandaşlarımız %52 ile hükümetimize verdiği destekle de ülke genelinde siyasilerin terörün ve teröristin yanında yer almaması gerekliliğini göstermiştir. HDP ile kol kola olunmaması gerekliliğini İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanımız Sn. Hulusi Akar’ın yanında yer alınması gerekliliğini ve bunun ne kadar önemli olduğunu göstermiştir.

“Dış mihrakların temsilcilerinin provokasyonlarına alet olmayın”

CHP siyasetinin Atatürk’ün kurduğu şekliye muhafaza edilmesi gerekliliğini, CHP’nin elit kesimin partisi olmayı bırakıp halkın partisi olması gerektiğini göstermiştir. Ben bu vesileyle CHP’ye gönül vermiş değerli vatandaşlarımızın bu tip dış mihrakların temsilcisi kişilerin provokasyonlarına alet olmamalarını rica ediyor, birlik beraberlik içinde sorunları çözüme kavuşturma yönünde yine demokratik biçimde siyasete ve siyasetçilere destek sağlamalarını, bizim gibi düşünmeyen vatandaşlarımızın fikirlerine de saygı duymalarını rica ediyorum.

Sn. Temsilciye ve tebaasına da CHP’nin kalesi olarak ifade ettikleri Kırklareli’deki başarısızlıklarının müsebbibi olarak çeşitli bahanelerle başkalarını sorumlu tutmamalarını ilk önce aynaya bakarak kendi kusurlarını objektif biçimde görmeye davet ediyorum. Bu gerçeklik, duygu ve düşüncelerle tüm halkımıza şükranlarımı arz ediyorum. Saygılarımla!”

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek