Murat Mahir Altan, Ekosiyaset bildirgesini imzaladı
500 yıllık camiinin kurşun plakaları yine çalındı
“LÜLEBURGAZ’DA ATAMAYI İL BAŞKANLIĞI MI İSTEDİ?”
“Hayvan sever başkan adayı Serhat Paksoy”
Bu haber 24 Nisan 2019, Çarşamba 09:13 tarihinde eklendi. 1032 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99.Yıldönümü farklı etkinlik ve gösterilerle coşku içinde kutlandı.
Lüleburgaz’da  23 Nisan coşkusu  

Kongre Meydanı’nda saat 10.00’da başlayan kutlamalara Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, 65. Mekanize Piyade Tugay Komutan Vekili Gökhan Özyazıcı, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Sami Saçkan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ömür Gökmen, İlçe Emniyet Müdürü Ali Koca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin,  Muhtarlar, İl Genel  Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, yurt dışından gelen ekiplerin temsilcileri ve çok sayıda Lüleburgazlı vatandaş katıldı.

 

İstiklal Marşı’nın  okunması ile başlayan program; İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Müdür Çetin Türk Milleti’nin esaret altında yaşamayacağını,  verilen Kurtuluş mücadelesini asla unutmamak ve birlik olmak gerektiğini vurgulayarak “ Bugün 23 Nisan. Bugün mutlu bir gün. Bugün ordusu dağıtılmış, memleketin her tarafı işgal altındayken kurulan ve Türk milletinin kaderini değiştiren TBMM’nin kuruluş yıldönümü. Her 23 Nisan’ı coşkuyla kutlayalım ancak Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Türk Milleti’nin verdiği kurtuluş mücadelesini asla unutmayalım. 100 yıl önce bu topraklarda acı, gözyaşı vardı. Anadolu bahar çiçekleri değil, barut kokuyordu. Türklerin Anadolu’da kalışını hazmedemeyen güçler bir olmuştu. Tek hedefleri Türkleri Anadolu’dan atmaktı. Memleketin her köşesi işgal altına alınmış, ordular dağıtılmıştı. Türk Milletine son darbeyi vurmak isteyenlerin hesaplayamadığı bir şey vardı. Esaret altında yaşamamış ve yaşamayacak olan Türk Milleti ve Allah’ın Türk Milletine armağanı Mustafa Kemal. 100 yıl önce bizi yok etmek isteyenler emellerinden vazgeçmediler. Bu coğrafyaya vatan dediğimiz sürece vazgeçmeyecekler. Atatürk’ün kurduğu yüce meclisi kapatmak istediler. 15 Temmuz’da yine sahneye çıktılar. Yine gelecekler ancak yeryüzünde asil Türk Milletini dağıtacak bir güç yoktur. Başaramayacaklar.” dedi.

TEK Ortaokulu tarafından hazırlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı, 23 Nisan şiirinin okunmasıyla devam etti. Programda daha sonra Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya,  65. Mekanize Piyade Tugay Komutan Vekili Gökhan Özyazıcı ve Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren miniklere ödüllerini takdim etti.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı Bulgaristan, Çin, Romanya, Kazakistan, Kırgızistan, Gagavuzya’dan gelen ekiplerin gerçekleştirdiği gösteriler, TEK Ortaokulu Anasınıfı Öğrencileri Kafkas gösterisi, Şaban Öğünç İlkokulu 1 .sınıf Öğrencilerinin ‘Türk Çocuğusun’ isimli gösterisi , TEK Ortaokulu Atatürk Rontu gösterisi, TEK Ortaokulu Halk Oyunları ve vals gösterisi, TEK Ortaokulu Kız Dans Grubu gösterisi ile Kırkpınar Yağlı Güreş gösterisi ile sona erdi.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek