HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 23 Nisan 2019, Salı 09:20 tarihinde eklendi. 6904 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bugün 23 Nisan

19 Mayıs 1919 yılında Samsun’a çıkarak Türk Kurtuluş Savaşı’nı başlatan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk 20 Nisan 1920 yılından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’ni kurarak Egemenliğin kayıtsız şartısız milletin olduğunu tüm dünyaya duyurmuştu.
Bugün 23 Nisan  

Türk Milleti’nin geleceğini teminat altına alan  Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, bu güzel günü de Türk Milleti’nin geleceğin olan Türk Çocukları’na armağan etmişti.

23 Nisan  Ulusal Egemenli ve Çocuk Bayramı, “Vatanı korumak çocukları korumakla başlar” diyen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önce Türk Çocukları’na 1935 yılından sonrada tüm dünya çocuklarına armağan edildi.

1927 yılında ülkemizde kutlanan 23 Nisan 1935 yılından sonra Uluslar arası 23 Nisan Çocuk Bayramı oldu.

23 Nisan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 99. yılında tüm ülkede, yurt dışı temsilciliklerinde olduğu gibi Lüleburgaz’da da kutlanacak.

Lüleburgaz’da bunun haricinde 1992 yılından beri “23 Nisan Uluslar arası Çocuk Şenliği” ile birlikte kutlanan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramı Lüleburgaz’da dışarından da bir çok çocuğun gelmesini sağlıyor.

 Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek