33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 19 Nisan 2019, Cuma 09:10 tarihinde eklendi. 861 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rezekne’den gelen heyete Lüleburgaz tanıtıldı

Türkiye ve Avrupa Birliği Arasında Şehir Eşleştirme Programı “Sanatla Birleşen Kültürler” Projesi kapsamında Letonya‘nın Rezekne Belediyesi Lüleburgaz’a geldi.
Rezekne’den gelen heyete Lüleburgaz tanıtıldı  

Rezekne Belediyesi’nden gelen heyet 17 Nisan 2019 çarşamba günü Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Başkan Yardımcıları Leyla Güncer, Erol Özgür ve Gökhan Kaya Atay’ı makamında ziyaret etti.

 Ziyaretin ardından saat 10.30’da Belediye Hizmet Binası Turkuaz Salonu’nda açılış konuşması gerçekleşti. Konuşmanın ardından Lüleburgaz  Belediyesi’nde projeden sorumlu ekip ve katılımcı heyet birer birer kendini tanıtarak projedeki görevlerinden bahsettiler.

Lüleburgaz Belediyesi’nde projeyi yürüten ekip tarafından Lüleburgaz Belediyesi’ne ait tesislerden ve belediye bünyesinde gerçekleştirilen kültürel ve sanatsal faaliyetlerden bahsedildi. Lüleburgaz Belediyesi’nin kültürel faaliyetlere önem veren bir belediye olduğunun altı çizilerek kent içerisinde altı adet akademik tesis bulunduğunun, belediye hizmet binasının zemin katında dernek ve şahıslara ayrılmış odalarda kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunulduğu ifade edildi.

Projenin çıkış noktasının sanat akademisi olduğunun da ifade edildiği programda bu kapsamda Rezekne’ye gittiklerini ve burada gördükleri sanat merkezlerini çok beğendikleri de konuşuldu.

Lüleburgaz’ın, LYFA,LYKA ve LYBMA gibi tesisleri tanıtan videoların izlenmesinin ardından heyet LYKA’ya giderek tesisi yerinde inceledi. Lüleburgaz Kültür Sanat ve Spor Kulübü Derneği’nin sunumunun ardından LYKA Toplantı Salonu’nda Resim öğretmenleri Gizem Kara ve Aysun Çeçe tarafından ‘Geçmişten günümüze resim’ konulu konferans gerçekleşti.

Buğra KAYA

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek