HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 13 Nisan 2019, Cumartesi 09:25 tarihinde eklendi. 1215 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kütüphanede ekran bağımlılığı konulu seminer

Lüleburgaz Sokullu Mehmet Paşa İlçe Halk Kütüphanesi’nde Eğitimci Yazar Ferhan Özen tarafından “Ekran Bağımlılığı” konulu konferans düzenlendi.
Kütüphanede ekran bağımlılığı konulu seminer  

İlçe Halk Kütüphanesi Konferans Salonunda Bağımlılıkla Mücadele kapsamında 11 Nisan Perşembe günü Eğitimci Yazar Ferhan Özen tarafından konferans verildi. “Ekran Bağımlılığı” konulu konferans kapsamında sabah 10.30’da öğrencilere, saat 15.30’da ise yetişkinlere yönelik düzenlenen konferansta Ferhan Özen, özellikle kitap okumanın önemine değindi.

Özen, özellikle yetişkinlere verdiği konferansta önemli bilgilendirmelerde bulundu. Çocuklara 0-6 yaş aralığında kitap okumayı aşılamaları gerektiğini belirten Özen, “Nasıl belirli saatlerde uyuyorsak ve yemek yiyorsak, kitap okumak içinde her gün belirli bir saatimiz olmalı. Kitaplar çocukların zihinsel gelişimi için çok önemlidir. Bir veli kitap okuyorsa çocukta kitap okumayı sever. Çocuklar bizleri dinlemezler, taklit ederler. Çocuk 0-6 yaşındayken kitap okuyun veya okur gibi yapın. O çocuk sizi taklit eder ve o da kitap okur. Bizim ilk öğretmenlerimiz bizi emzirenlerdir. İlk eğitim emzirme ile başlar.” dedi.

Özen, konuşmasının devamında ekran bağımlılığın bulaşıcı olduğunu da söyleyerek, “Ekran bağımlılığı bulaşıcı bir hastalıktır ve anne-babadan bulaşır. En kötü anne-baba TV izlerken çocuğuna okumasını söyleyenlerdir.” diye konuştu.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek