Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu haber 12 Nisan 2019, Cuma 09:33 tarihinde eklendi. 3176 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Meningokok menenjitinden korunmanın tek yolu aşı”

Lüleburgaz Özel Bir Nefes Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü Uzm. Dr. Muhammed Baran Meningokok Menenjiti’nin ciddi bir hastalık olduğunu ve bu hastalıktan aşı ile korunulabileceğini açıkladı.
“Meningokok menenjitinden korunmanın tek yolu aşı”  

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Muhammed Baran, yaptığı açıklamada “Son zamanlarda halk arasında özel menenjit aşısı sıklıkla konuşulmaya başlandı. Meningokok hastalığı ve menejiti 2-18 yaş arasında görülen bakteriyel menejitlerin en önemli etkenidir. Menenjit beyin ve omuriliği saran zarların iltihabıdır. Kış ve ilkbahar mevsimlerinde sık görülen hastalık hızlı ve ağır seyrederek ölüme yol açmakta, kurtulan hastalarda ağır sekeller kalmaktadır. Çok bulaşıcı olduğu için hasta ile temas eden kişilerin de tedavi edilmesi gerekmektedir. Herkes menenjit hastalığına yakalanabilir ancak 2 yaşın altındaki bebeklerde ağır seyreder. Solunum yolu ile bulaştığı için okul ve kreş gibi kalabalık yerlerde salgınlara yol açabilir. Meningokok menenjitinden korunmanın tek yolu ise aşılanmaktır.” diye konuştu.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek