Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu haber 10 Nisan 2019, Çarşamba 09:32 tarihinde eklendi. 3060 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rota Virüsü İshaline dikkat

Lüleburgaz Özel Bir Nefes Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü Uzm. Dr. Muhammed Baran, çocuklarda görülen ve ishale neden olan Rota Virüsü ile ilgili aileleri uyardı.
Rota Virüsü İshaline dikkat  

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü Uzm. Dr. Muhammed Baran, Rota Virüsü’nün salgın olmasa da çok yaygın olduğunu belirtti. Dr. Baran, yaptığı açıklamada en çok Aralık ve Mayıs aylarında görüldüğünü belirterek “Rota virüs çocuklarda ishal yapan en önemli virüslerden biridir ve ilk 2 yaşın altındaki ishallerin en önemli sebebidir. Fakat her yaşta görülebilir. Rota virüs ishalleri daha çok Aralık ile Mayıs ayları arasında görülür.” dedi.

Dr. Muhammed Baran, açıklamasının devamında “Rota Virüsü ishal, yüksek ateş, bulantı, kusma, karın ağrısı ve iştahsızlıkla seyreden bir barsak enfeksiyonuna neden olur. 1 hafta ile 10 gün arasında sürebilir. Genellikle çok sayıda ve sulu ishal gözlenir. Sıvı ve tuz kaybına yol açabilir. Bu durumdan korunmak için, anne sütü alan bebeklerin daha sık emzirilmesi, büyük çocuklarda bol sıvı alması çok önemlidir. Kusma şiddetli ise ve sıvı kaybı fazla ise mutlaka hastaneye yatırılmalıdır. Rota Virüsünden korunmanın tek yolu aşılanmaktır. Aşı 2 ile 6 ay arasında uygulanmalıdır. Aşının koruyuculuğu yüzde 75 oranındadır ve aşılar hastaneye yatış gerektiren ishal vakalarının neredeyse büyük çoğunluğunu önler.” diye konuştu.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek