HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 04 Mart 2019, Pazartesi 09:17 tarihinde eklendi. 4792 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kocasinan Mahallesi’ni kadınlar yönetecek

Lüleburgaz Kocasinan Mahallesinde ikamet eden Ömür Oruç, Kocasinan Mahallesi’ne muhtar adayı olduğunu açıkladı.
Kocasinan Mahallesi’ni kadınlar yönetecek  

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Kocasinan Mahallesi Muhtarlığına adaylığını açıklayan Ömür Oruç ve aza ekibi Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Murat Mahir Altan’ı 2 Mart  2019 Cumartesi günü ziyaret etti. Muhtar Adayı Oruç’un ekibinin tümünün kadın olması ise dikkat çekti.

Devamı 2. sayfada

33 yıldır Kocasinan Mahallesi’nde ikamet ettiğini belirten Muhtar Adayı Oruç, yaptığı açıklamada “Haziran 1965 Edirne doğumluyum. İlk, Orta, Lise tahsilimi Edirne'de tamamladım. Evli ve iki erkek çocuk annesiyim. Anne soyum Kırklareli, Baba soyum Edirne'dir. Boşnak Kökenli Esnaf bir ailenin kızıyım. 1987 yılında evlenerek geldiğim Trakya'nın en gözde ilçelerinden Lüleburgaz Kocasinan Mahallesi Kereviz Sokak ile Acı Çeşme Sokak birleşiminde, bir asırdan fazla geçmişi olup aynı yerde oturumu olan Oruç ailesinin 3. Kuşak gelinleri olarak 33 yıldır ikamet etmekteyim. 1996-2012 yılları arasında Emrullah Efendi İlköğretim Okulu ile Endüstri Meslek Lisesi'nde Okul Aile Birliklerinde Başkanlık ve Yönetiminde bulunup görevler aldım. 2014-2017 yıllarında 3 yıl Lüleburgaz Halk Eğitim Merkezi'nde Okul Aile Birliği Başkanlığı görevimizi yapıp eğitimle güzel projelerin yapılmasında katkıda bulundum. Yeni bir dernek olan Trakya Balkan Kadınları Derneği'nin Kurucu Üyesi ve Başkanıyım. Her zaman insanlığa hizmeti kendine hedef edinen, öğrenmeye açık, paylaşımcı, sosyal yönü kuvvetli, sevilen, dürüst, çevreye uyumlu, her canlıya değer veren, din, ırk, mezhep ayrımı olmadan herkese elini uzatan birisi olarak mahallemizi gelin beraber yönetelim, bir olalım.” diye konuştu.

Kocasinan Mahallesi’ne Muhtar olarak seçilmesi durumunda yapacağı projelerden de bahseden Oruç, “Lüleburgaz'ın en eski mahallesi olan Kocasinan Mahallesi, Karakol, Sanayi Sitesi, Tredaş, Otogar, Hastane, 3 Okul, Tarihi Sokullu Camisi ve Kadı Ali Camisi, Alışveriş Merkezi, Öğretmenevi, Stadyum, Gençlik Merkezi, Düğün Salonları, Ticaret Borsası gibi onlarca esnafı ile Lüleburgaz'ın kalbi durumundadır. Bir tarafı çarşı merkezi, bir tarafı Orduevi, Stadyum, bir tarafı E-5'e paralel bir tarafı Otogar, Tarihi Köprü ve Kadı Ali Cami ile çevrelenip büyük bir adanın içinde bulunan mahallemiz çok değerli bir konumda iken yıllardır ne bir Sağlık Ocağı ne de bir Muhtarlık Binası olmadan mahalleli genci, yaşlısı, çocuklusu, hizmet almak için mahalle dışındaki kurumlara ulaşmaya çalışmıştır. Küçükte olsa yeşil alanları olan bu mahalleyi, mahalle sakinlerine kazandırmak, gerçekten yoksul, fakir, yaşlı ve engelli kişilere yardım elini uzatmak, hayvanları da unutmayıp onlara da yaşam alanı oluşturmak için çaba göstermek, askıda sistemini var etmek ile ihtiyaç sahiplerine giyecek, ısınma, yiyecek ulaştırmak için el birliği ile yardım etmek. Cumhuriyetçi, Milliyetçi, Modern, Çağdaş, İnsanlığa Hizmeti ilke edinen, hizmet için var olmayı hedefleyen, Kadın Muhtar ve Kadın Aza Adayları ile bir Türk kadını olarak ve geçen seçimlerde de Türkiye'de bir ilki yaşatarak bu seferde değerli arkadaşlarım ile el ele, Gönül Gönüle hizmet için bu göreve sevdalandık. Muhtarlık seçim büromuz Şıpka Eczanesi'nin bitişiğindeki Oruç Pasajı içindedir. Seçim süresince siz halkımızla beraber olacağız.” dedi.

Kocasinan Mahallesi Muhtar Adayı Ömür Oruç’un aza ekibi ise şu isimler oldu; Kezban Akpınar, Sibel Hasköylü Evren, Figen Sağıroğlu, Fatma Acar Aydın, Gönül Karaoğlan, Ebru Dinç, Sevtap Kayaz, Tahire Peker.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek