Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 13 Şubat 2019, Çarşamba 09:24 tarihinde eklendi. 960 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bakan Dönmez Lüleburgaz’da açılışa katıldı

Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 11 Şubat 2019 pazartesi günü Lüleburgaz’a gelerek birtakım ziyaretlerde bulundu.
Bakan Dönmez Lüleburgaz’da açılışa katıldı  

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Lülebrugaz’da kalabalık bir grup tarafından karşılandı. Bakan Dönmez’in Lüleburgaz ziyaretinde ilk durağı AK Parti Lüleburgaz İlçe Teşkilatı oldu. Gerçekleştirdiği ziyarette Kırklareli ve Lüleburgaz’ın öneminden bahseden Bakan Dönmez “Kırklareli ve Lüleburgaz'ın bizim açımızdan farklı bir önemi var. İki büyük işletmemizin Türkiye Petrolleri  BOTAŞ'ın önemli projelerinin de yer aldığı bir ilimiz. Kırklareli, yeraltı zenginlikleri açısından da, hem petrol, hem gaz, hem de kömür zenginliği açısından da zengin bir ilimiz” ifadelerine yer verdi.

Bakan Dönmez Lüleburgaz ziyaretinde daha sonra Sokollu Mehmet Paşa Camii’nde incelemelerde bulunarak, esnaf ziyaretinde bulundu. Fatih Dönmez’in Lüleburgaz’da ki son durağı Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı(TPAO) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Okulun açılış törenine katılan bakan Dönmez’i, Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Kırklareli Vali Yardımcısı Vekili Emre Öztürk, Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, TPAO Genel Müdürü Melihhan Bilgin, kamu kurum ve kuruluşlarının idari amirleri, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrencilerden oluşan kalabalık bir grup karşıladı. Program İstiklal İlkokulu halkoyunlar ekibinin gösterisi ile başladı.

Programda ilk konuşmayı TPAO Genel Müdürü Melihhan Bilgin yaptı. Genel Müdür Bilgin konuşmasında “ Ülkemiz en değerli varlığımız gençlerimize yatırım yapmaya, nitelikli insanlar olarak onları milletimize kazandırmaya kararlıdır. Biz de milletimize, milletimizin gençlerine hizmet etmeye devam edeceğimizin sözünü veriyoruz” dedi. 

Daha sonra konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz “ İlimiz, ilçelerimiz eğitimde önemli bir noktaya geldi. Ama TPAO’nun ve Enerji Bakanlığı’nın Milli Eğitim bakanlığı ile yaptığı protokol kapsamında bu eğitim hamlesine de bir halka eklemesi çok anlamlı. TPAO sahada sondaj ve uygulamalarını bölgemizde uzun zamanadır yapıyor. Burayı imar planlarına açtığı için belediyemize de teşekkür ederim. Buradaki hazine alanlarını eğitim ve sağlık alanlarına tahsis ettiler. İlimiz eğitimde başarı sıralamasında ön sıralarda kendine yer buluyor. İnşallah kısa zamanda okulumuzun müfredatına sondaj ve enerji kaynaklarını arama gibi bölümler de girer. “ ifadelerini kullandı.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin ise “ Bugün çok ulvi bir amaç için toplandık. Dünyanın 140 ülkesinden daha fazla öğrenci nüfusumuz var. Çok önemli bir insan kaynağımız var. 50-60 kişilik sınıflarda öğrencilerin ders gördüğünü daha önceki görevlerimde gördüm. Ancak günümüz Türkiye’sinde Kırklareli’nin ortalaması 27. TPAO’nun ve diğer kurum, iş adamlarının destekleriyle ilimizde ortalama 30’un altına düşmüştür. Sayın Bakan’ımızın ve Genel Müdür’ümüzün desteğinden dolayı kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Üretimin önemi yadsınamaz. Mesleki liselerde yetişen ara eleman ihtiyacı ülkemizin her alanında hissediliyor. Sondaj, petrol, doğalgaz arama gibi faaliyetler artırılacak ve inşallah Lüleburgaz’da eğitim alan bu gençler ülkemizdeki açığı kapatacaklardır.” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Okulun açılış törenini gerçekleştiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise açılıştan önce yaptığı konuşmada “ Mesleki ve teknik eğitim veren bu okulumuz ülkemizi hedeflere ulaştırmada anahtar bir role sahip olacak. 28 Şubat sürecinde en büyük darbeyi meslek liseleri yedi. Sanayinin ihtiyaç duyduğu ara teknik elemana her zamandan fazla ihtiyaç var. Bana göre ana teknik elemandır bunlar. Hiç endişeniz olmasın mezun olduğunuzda işiniz hazır olacak. Yarın ki büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa edecek olanlar gençlerdir. Onlara güveniyoruz. Ülkemizin dört bir yanında enerji ve teknik anlamda eğitim veren kurumlarımız artmaktadır. Yaklaşık 6 milyon TL’lik harcama ile bu okul inşa edildi. Bu okul ülkemizin nitelikli insan kaynağını oluşturacak. Petrol ve doğalgaz arama, sondaj gibi bölümler de eklenecek. Gençlerimizin bu okuldan kişisel ve mesleki gelişiminizi artırarak mezun olmalarını bekliyoruz.” sözlerini kullandı.

Bakan Dönmez, daha sonra protokol üyeleri ile beraber kurdeleyi keserek açılış gerçekleştirdi.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek