HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 26 Ocak 2019, Cumartesi 09:44 tarihinde eklendi. 7695 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vize’de Aronia dikim çalışmaları devam ediyor

Vize merkez ve köylerinde büyük oranda ekimi gerçekleşen, buğday ve ayçiçeği tarımına alternatif olabileceği düşünülen Aronia bitkisi dikim çalışmalarına başlandı.
Vize’de Aronia dikim çalışmaları devam ediyor  

Son olarak Vize’nin Sergen Köyü’nde faaliyet gösteren özel bir firmanın 2017 yılında kurmuş olduğu 60 dekarlık Aronia bahçesinde ilk yıl boyunca müdürlüğü personelleri tarafından firma yetkilileri ile gerçekleştirilen kontrol ve denetimlerde söz konusu aronia fidanlarının gelişimleri, iklime verdikleri tepkiler, hastalık ve zararlıları ile ilgili tespit edilen hususlar sonucunda değerlendirmeler yapıldı. Firma ile birlikte yapılan değerlendirme ve tespitlerde bitkinin bölgeye uyum sağladığı, iklimsel olarak herhangi bir sıkıntı yaşanmadığı, son derece güçlü bir şekilde gelişimine devam ettiği, ilk yıl ürün beklenmemesine rağmen bitki az da olsa çiçeklenme gösterip meyve bağladığı gözlemlendi.

Meyveler ağustos ayı içerisinde olgunlaştı. Yine başka bir özel şirket ise iki farklı köyde fidan üretim denemeleri yapmış olup bununla ilgili merkezi üretim alanı Akıncılar köyü oldu. Aynı zamanda Akıncılar köyünde farklı girişimcilerin sahip oldukları arazilerde 70 dekar üzerinde aronia bahçe tesisleri kurulumu gerçekleştirilecek. Şirket yetkilileri ve Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri iş birliğinde yeni tesis oluşturulacak olan araziler gezilip görülerek dikime hazır halde olduğu açıklandı. Tarım ve Orman Müdürlüğü ve firma yetkilileri arasında önümüzdeki süreç içerisinde bilgi paylaşımı ve kontrollerin devam edeceği belirtildi.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek