Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 24 Ocak 2019, Perşembe 09:18 tarihinde eklendi. 926 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Genel İş ile Belediye anlaştı

DİSK Genel İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Salim Şen, gazetemize yaptığı açıklamada; Lüleburgaz Belediyesi ile devam eden süreçte anlaşma sağladıklarını belirtti.
Genel İş ile Belediye anlaştı  

Salim Şen yaptığı açıklamada şunları söyledi; “DİSK/Genel-İş Sendikası Trakya Şubesi olarak üç ayı aşkın bir süredir Lüleburgaz Belediyesi Personel A.Ş. ile sürdürmeye çalıştığımız Toplu-İş Sözleşmesi görüşmelerinde 22 Ocak 2019 tarihi itibari ile anlaşma sağlanmıştır. Bilindiği üzere 696 KHK ile kurulmuş bulunan bu ve buna benzer Belediye şirketlerinde toplu sözleşme süreci sancılı yürümektedir. AKP hükümeti tarafından çıkarılan ve sözde kadro verildiği söylenerek belediye ve özel idare çalışanı taşeron işçiler Belediye şirketlerine geçirilmiş, ancak geleceklerine dair başta kadro, özgür toplu-iş sözleşmesi yapma hakkı, iş güvencesi, ilave tediye gibi pek çek haktan mahrum bırakılmışlardır.  Buna rağmen sendikamız DİSK/Genel-İş tüm Türkiye’de olduğu gibi bölgemizde de belediye şirket işçileri üzerinde örgütlenme ve toplu iş sözleşmesi yapma iddiasından vazgeçmemiş ve pek çok belediye şirketinde örgütlenerek toplu iş sözleşme yapma yetkisi almıştır. Bu durumda olan belediye şirketlerinden bir olan Lüleburgaz Belediyesi Personel A.Ş.’de başlatılan TİS sürecinde, gerek ilgili KHK’dan kaynaklanan belirsizlikler ve buna bağlı olarak da Belediye yetkileri ile sendikamız arasında oluşan görüş ayrılıkları neticesinde grev aşamasına kadar gelinmiştir. Buna bağlı olarak söz konusu işyerinde 24 Ocak 2019 tarihi itibari ile grev ilanı alınmıştır. Ancak her şeye rağmen yürütülen görüşmeler sonucunda asgari müştereklerde buluşulmuş ve Lüleburgaz Belediyesi Personel A.Ş. ile sendikamız arasında bir Toplu-İş Sözleşmesi imzalanmıştır. Bu anlaşma ile üyelerimizin kıymetli kazanımları olmuştur. Her şeyden önce bundan böyle Lüleburgaz Belediyesi Personel A.Ş.’de artık örgütlü bir işçi sınıfı olacaktır. Bu işçi sınıfının bir TİS’i olacak ve bu TİS’te elde ettikleri kazanımlarına bağlı olarak iş güvencesi olacaktır. Haftalık çalışma süresi 40 saate indirilerek çağdaş bir çalışma düzenine kavuşmuşlardır. Bundan böyle geçmişte taşeron sistemden kaynaklı işyerinde yaşanan hak ihlalleri ortadan kalkacak ve süreç içerisinde ekonomik ve sosyal hakları da kadrolu işçilerin seviyesine kavuşturulacaktır.

                Bu Toplu-İş Sözleşmesi süreci boyunca her türlü belirsizliğe karşı bizlerle masada yer alan Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat GERENLİ’ye ve şirket yetkililerine göstermiş oldukları yaklaşım nedeniyle üyelerimiz adına teşekkürlerimiz sunarız.”

Ertan BAYER 

                                                                                                             

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek