HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 16 Ocak 2019, Çarşamba 09:09 tarihinde eklendi. 1075 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Başkan Gerenli” “Tarafımıza yöneltilen uzlaşmaz tavırları kabul etmiyoruz”

Lüleburgaz Belediye Başkanlığı tarafından, DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası tarafından yapılan basın açıklamasıyla ilgili doğru bilgilendirme yapmak amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.
Başkan Gerenli” “Tarafımıza yöneltilen uzlaşmaz tavırları kabul etmiyoruz”  

Basın açıklaması Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli tarafından gerçekleştirildi. Başkan Gerenli’nin makam odasında gerçekleştirilen basın açıklamasına Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı ve Personel Hizmetleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Kaya Atay, daire müdürleri ve basın mensupları katılım sağladı.

Başkan Gerenli” “Tarafımıza yöneltilen uzlaşmaz tavırları kabul etmiyoruz”

Başkan Gerenli’nin okuduğu basın açıklamasında “ Sosyal Demokrat Belediyecilik anlayışıyla, emekten yana olan tavrımız karşısında bu şekilde ifadelere yer verilmesinde iyi niyetli yaklaşımdan uzak bir tavır olarak görmekteyiz. Zira söz konusu sendika temsilcileri ile iyi niyet çerçevesinde görüşmeler yapılmış; ancak görüşmelerin devam ettiği sırada söz konusu sendika temsilcileri ile 11 Ocak 2019 tarihinde yapılan görüşme öncesinde ilgili sendika ‘Ankara 3.Noterliği’nin 9.01.2019 tarihi ve 00727 yevmiye sayılı grev kararı/oylaması kararının’ alarak görüşmeye katılmışlardır. Kısaca bu husus göstermektedir ki belediyemizin ve şirketimizin göstermiş olduğu iyi niyet karşısında sendika temsilcileri aynı karşılığı vermemişlerdir.  Bu sebeple tarafımıza yöneltilen uzlaşmaz tavır söylemlerini de kabul etmediğimizi toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde masayı terk eden tarafın sayın sendika temsilcileri olduğunu da ayrıca ve açıkça belirtiriz.

Sendikal hakların korunması konusunda hem belediye başkanlığımızın hem de Lüleburgaz Belediyesi Personel A.Ş’nin tavrı açıktır. Lüleburgaz Belediyesi ve Personel Hizmetleri A.Ş iş yerinde sendikal örgütlenmenin önünü açmış ve hiçbir engel çıkarmamıştır. Şuan yürürlükte olan toplu iş sözleşmelerine bakıldığı zaman emekten yana, işçiden yana olan tutumumuz tüm kamuoyunca da takdirle karşılanmakta ve civar emsal belediyelerden çok daha iyi şartlarda sözleşme imzalamış olduğumuz bilinmektedir.

Bilindiği üzere Lüleburgaz belediyesi Personel A.Ş 375 ve 696 sayılı KHK ile kurulmuştur. Kuruluş aşaması sonrası 2 Nisan 2018 tarihinde işe başlayan personelin tüm hakları 30 Haziran 2020 tarihine kadar Yüksek Hakem Kurulu kararı ile belirlenmiştir.

Yüksek Hakem Kurulu kararı uyarınca ve 30.09.2020 tarihine kadar 696 sayılı KHK 124.maddesinin geçici 24.maddesinin 4.fıkrası gereğince uygulanmakta olan toplu iş sözleşmesi olduğundan yeni bir toplu iş sözleşmesinin imzalanması hususunda Lüleburgaz Belediyesi Personel A.Ş’nin yetkileri ilgili KHK ile sınırlıdır.

Açıkladığımız bu sebepler ortadayken DİSK Genel-İş Sendikasının yapmış olduğu basın açıklamasına karşı kamuoyunu bilgilendirme açısından bu açıklama yapılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Buğra KAYA

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek