Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 07 Ocak 2019, Pazartesi 09:29 tarihinde eklendi. 5427 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Oba kültürü Istranca'da yaşatılıyor

Trakya'nın Karadeniz kıyılarındaki Istranca Ormanları'nda, eski Türk oba kültürünü yansıtan çadırlarla kurulan kamp alanı, yerli ve yabancı turiste her mevsim tabiat ile iç içe zaman geçirme imkanı sunuyor.
Oba kültürü Istranca'da yaşatılıyor  

Trakya'nın "saklı cenneti" olarak adlandırılan, doğası, tarihi, denizi ve lezzetleriyle ön plana çıkan kentlerinden biri olan Kırklareli'nin Demirköy ilçesinin Armutveren köyünde, Istranca Ormanları'nın içerisinde ekoturizmin yaşatılması amacıyla eski Türk oba kültürünü yansıtan kamp alanı kuruldu.

Doğaya zarar vermeden kurulan ve otantik yapısıyla dikkat çeken alan, turistlere doğanın güzelliklerini keşfetme fırsatı sağlıyor. 

- "Bu bölge, doğası ve ürünleriyle organiktir"

Konuya ilişkin  açıklamada bulunan Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Istranca Ormanları'nın içerisinde kurulan ve oba kültürünün yaşandığı tesisin görülmeye değer olduğunu ifade etti.

Türk milletinin tarihini ve kültürünü iyi bildiğini belirten Bilgin, tarihi ile ilişki kuran, bağlantısını kesmeyen milletlerin, geleceklerini her zaman çok daha iyi yaşadıklarını vurguladı.

Bu tesis ile yerli ve yabancı turistlerin oba kültürünü yaşayarak öğrenme fırsatı bulacaklarını anlatan Bilgin, şöyle konuştu:

"Hakikaten çok özverili bir şekilde, özel bir tesis kuruldu. Hem geleneklerimizi yansıtmak için hem de kentimize turizm alanında, ekoturizm alanında tesis kazandırıldı. Biz de destek olmak amacıyla tesisimizi ziyaret etti. Kentimiz her dönem, dört mevsim turizme açık. Kırklareli, Türkiye'nin en güzel, en narin, en güvenilir bölgesi. Bu bölge, doğası ve ürünleriyle organiktir." 

Girişimci Yunus Babayiğit ise dünyanın birçok ülkesinde yaşatılan oba kültürünü, Kırklareli'nde de yaşatmayı istediklerini ifade etti.

İstanbul'a yakınlığı ve doğasının güzelliği nedeniyle Kırklareli'ni tercih ettiklerini belirten Babayiğit, "Yerli ve yabancı turist, burada köy yemeklerini tüketecek, doğal varlıkları gezip tatillerini yapabilecek." dedi.

Babayiğit, tesisin yatak kapasitesinin 15 olduğunu ve bunu en kısa sürede 50'ye çıkartmak istediklerini sözlerine ekledi.

A.A.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek