Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu haber 05 Ocak 2019, Cumartesi 09:28 tarihinde eklendi. 2061 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Çöp Konteynerleri için cepler yapılacak

Lüleburgaz Belediyesi, Çöp Konteynerlerinin koyma çalışmalarına tüm hızıyla devam ederken, konteynerler için belirlenen kaldırımlara cepler yapılacak.
Çöp Konteynerleri için cepler yapılacak  

Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Kaya Atay, çöp konteynerlerinin konulması için çalışmalar devam ederken konteynerlerin konulması için kaldırımlara cepler oluşturacaklarını belirtti. Atay, yaptığı açıklamada “Çöp Konteynerlerinin sokaklara konulması devam ediyor. 3 ay demiştik. Şuana kadar 1,5 aylık bir süre geçti. Dengeli şekilde her sokağa koyacağız. Durak Mahallesi dâhil tüm mahalle ve sokaklara koyacağız. Eksik olan yerlere ise ilave çöp konteynerleri koyacağız. Konteynerlerin imalatları devam ediyor. Çöp Konteynerlerini daha rahat kullanmak ve kimseye engel olmaması için kaldırımların geniş olduğu, yaya geçidi ve engelli rampalarına engellemeyecek şekilde cepler yapılacak. Konteyner yerlerinin net bir şekilde belirleme çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmaların ardından ceplerin yapımına başlayacağız.” dedi.

Evsel atıklar Kırklareli’ne

Başkan Yardımcısı Gökhan Kaya Atay, açıklamasının devamında evsel atıkların Kırklareli’ne gönderilmesi kısmında sona yaklaştıklarını da belirterek, “KIRKAB-1 kapsamında Kırklareli’ne Lüleburgaz’ın bütün evsel atıklarını transfer etme hazırlıklarında sona yaklaştık ve çok yakın zamanda başlayacağız. Ayrıca mevcut çöplük alanımızın rehabilitasyon projesi, ilgili bakanlığa teslim edildi. Projemizin onaylanmasının ardından rehabilitasyon çalışmalarımıza başlayacağız. Çalışmalarımız kapsamında ilk adım olarak gaz bacaları imalatına başlayacağız. Akabinde ise üzeri toprakla örtülerek çöplük alanımızı rekreasyon (yeşil alan, park, bahçe) alanına dönüştüreceğiz.” şeklinde konuştu.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek