Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 07 Aralık 2018, Cuma 09:29 tarihinde eklendi. 2241 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Genç Kepirtepeliler İstanbul’da buluştu

Kepirtepe Anadolu Lisesi ve Kepirtepeliler Eğitim Vakfı tarafından 2014 yılından bu yana gerçekleştirilen ve artık gelenekselleşen Genç Kepirtepeliler Kahvaltısı etkinliğinin altıncısı geçtiğimiz günülerde İstanbul Taksim’deki Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Lokali’nde çoğunluğu son 10 yılda mezun olmuş 80 Kepirtepeli’nin katılımıyla gerçekleştirildi.
Genç Kepirtepeliler İstanbul’da buluştu  

Genç mezunları bir araya getirmeyi amaçlayan bu etkinlik, öncekilerde olduğu gibi yine dopdolu bir program hazırlandı. 09:30 itibariyle başlayan etkinlikte önce samimi bir ortamda kahvaltılar yendi. 11:00’de KEV Başkanı Selahaddin Gül açılış konuşmasını yaptı.

Kepirtepe’nin üniversite hayatı için çok güzel hazırlık süreci olduğunu belirten Gül, gençlerden beklentilerinin çok çalışmaları, Cumhuriyet değerlerine bağlı kalmaları ve Kepirtepe’nin adını daha iyi seviyelere taşımaya yardımcı olmaları olduğunu vurguladı. Bu konuda talep eden genç Kepirtepelileri imkanlar elverdiğince maddi manevi desteklemeye hazır olduklarını söyleyen Gül, gençlerle daha sık bir araya gelmek istediklerini belirterek tüm katılımcılara teşekkürlerini sundu.

                Ardından kıdemli mezun konuşmasını yapmak üzere 1985 mezunlarından Hakim Ramazan Seçkin sahneye çıktı. İstanbul (Çağlayan) Adliyesi’nde hakim olarak görev yapan Seçkin, hukukçu olmaya nasıl karar verdiğini, Kepirtepe’nin bu süreçte kendisine neler kattığını ve başarılı bir kariyer için gençlerin nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlattı.

                Kadir Has Üniversitesi’nde İngilizce okutmanı öğretim üyesi olarak görev yapan, 2002 mezunu ve vakıf genel sekreteri Murat Akbıyık, “Yabancı Dil Öğrenme Araçları” başlıklı bir  sunum yaparak gençlerin neden yabancı dil öğrenmeleri gerektiğini vurguladı ve hangi kaynaklardan faydalanabileceklerini paylaştı.

                İkinci semineri 2009 mezunlarından Görkem Evci verdi. Milliyet Gazetesi’nde haber editörü olarak görev yapan, KEV iletişim danışmanı olarak da vakıfta çalışmalar yürüten Evci, “Medyada Algı ve Hikayenin Gücü” başlıklı bir sunum yaparak basılı ve görsel medyadaki tüm içeriklere inanmamamız gerektiğini, anlatılanın bir hikâye olduğunu bilip kimin anlattığına bakarak anlatılanları birleştirdiğimiz takdirde gerçekleri daha iyi görebileceğimizi ve aslında en önemlisinin kendi hikâyemizi yazmamız olduğunu vurguladı.

                Son semineri ise 1995 mezunlarından Tuna Güven verdi. Borusan EnBW’de enerji operasyon direktörü olarak görev yapan, 10 yıla yakın süredir KEV yönetiminde çalışmalar yürüten Güven, “Başarının Püf Noktası:  Dayanma Gücü” başlıklı bir sunum yaparak hedef odaklılık, tutku, özdenetim ve pozitif bakış açısısının başarıya ulaşmadaki rolünü vurguladı, bilimsel olarak kanıtlanan Golem Etkisi’ni açıkladı ve “başaramazsın’a karşı bağışıklık geliştirmek” gerektiğini belirtti.

                Saat 14:00 itibariyle tamamlanan etkinlik İstanbul’daki bir çok genç mezunu bir araya getirmeyi başardı.

Kepirtepe Eğitim Vakfı’ndan yapılan açıklamada; “Okulumuzla birlikte her yıl daha fazla mezuna ulaşmayı hedeflemekteyiz” denildi.

Ertan BAYER

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek