Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 30 Kasım 2018, Cuma 09:39 tarihinde eklendi. 966 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sürü Yönetim Elemanı Kursuna yoğun ilgi

Lüleburgaz Halk Eğitim Merkezi, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Kırklareli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği işbirliğinde Sürü Yönetim Elemanı Kursu tüm hızıyla devam ediyor.
Sürü Yönetim Elemanı Kursuna yoğun ilgi  

Atatürk İlkokulu’nda 12 Kasım 2018 tarihinden beri 18.00 ile 21.00 saatleri arasında verilen Sürü Yönetim Elemanı Kursu yoğun ilgiyle devam ediyor. 47 kursiyerin katıldığı kursta Veteriner Hekimler Mutlu Özdere, Çağrı Erşahince, Serkan Turan ve Seçkin Çakar tarafından veriliyor.

Kırklareli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bülent Oral, eğitimlerin kursiyerlere büyük katkısı olduğunu belirterek, “Bizim hayvancılıkta en önemli önceliğimiz hayvan hastalığa yakalanmadan bilgi sahibi olmak. Bunun nasıl olduğunu anlamak için eğitim gereklidir. Bu eğitimleri vermek için biz Tarım İl ve İlçe müdürlükleriyle koordine olarak bir program yaptık. 2015’ten beri Kırklareli’nin 7 ilçesine bunları yaydık. Son olarak da Lüleburgaz’a geldik. Lüleburgaz’da bu kursa katılım ilgi alaka çok yüksek oldu. Şuanda 47 tane arkadaşım her akşam 15 gündür aralıksız olarak bu kursa geliyor. Ben çok şey biliyorum diyen arkadaşlarım şimdi ben hiçbir şey bilmiyormuşum diyorlar. Kursların amacı bu işi yapanlara pratik bilgilerin yanında teorik bilgi kazandırmak, buradaki arkadaşlık diyaloglarını pekiştirmek, yaptıkları işi yapan arkadaşlarıyla paylaşarak eksik yönlerini bulmaktır. Ayrıca bakanlığın, devletimizin bu konuda vermiş olduğu bir destek var. 5 bin TL’lik Çoban İstihdam Desteği. Bu destekten yararlanmak için bazı kriterler var. Bunlardan bir tanesi de eğitimi bitirdikten sonra alınan sertifikalar. Bunun amacı da bu işi yapan çobanı, sosyal güvence ile garanti altına almak veya sosyal güvencesini devlet tarafından sağlamak. Yani SSK’sını bir nevi devlet vermiş oluyor. Bunun içinde birincisi sertifika olacak bu kurslardan alınan. İkincisi yıl içinde en az 6 ay bağ-kurunu yatırmış olacak. Üçüncüsü de 200 tane anacı olacak. Bu kritere sahip olan her arkadaşım birlik kanalı ile tarım il ve ilçe müdürlüklerine müracaat edip bir yıl sonra 5 bin TL hibe destek alacak. Bunları her yıl yerine getirdiği sürece her yıl devamlı sosyal güvencesi devlet tarafından korunmuş olacak. Biz bu bilinçle yola çıktık. Arkadaşlarımın hem bu hibe destekten faydalanması hem de bu pratik bilgilerine teorik bilgiler kazandırarak eksik yönlerini tamamlamak amacıyla biz bu kursları açtık. Bize burada yardımcı olan Tarım ilçe Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğüne çok teşekkür ederim. Bize çok büyük destek oldular. Önümüzdeki yıllarda da bu kursları devam ettireceğiz.” ifadelerinde bulundu.

Kursiyer Ahmet Kozuk ise yaptığı açıklamada, kursların çok faydalı geçtiğini belirterek eğitim veren tüm veterinerlere teşekkür ettiğini belirtti.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek