Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu haber 21 Kasım 2018, Çarşamba 09:31 tarihinde eklendi. 704 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Film Akademisi’nin galasına yoğun ilgi

Lüleburgaz’da Nisan ayında kurulan ve kısa süre içerisinde yaptığı çalışmalarla kentin kültürel yapısına katkı sağlayan Lüleburgaz Film Akademisi, 15 Kasım 2018 perşembe günü gerçekleştirdiği gala gecesiyle çalışmalarını Lüleburgaz’a tanıttı.
Film Akademisi’nin galasına yoğun ilgi  

Lüleburgazlılar, Aşkiye Neşet Çal Sahnesi’nde gerçekleşen gala gecesine yoğun ilgi gösterdi. Her yaştan Lüleburgazlının katıldığı gala gecesi Film Akademisi’nin Cumartesi Grubu ve Pazar Grubu öğrencilerinin çalışmalarını ve duygularını anlatmasıyla başladı. Daha sonra öğrenciler tarafından hazırlanan ‘Farkında Mıyız?’ ve ‘Karanfilin Bedeli’ isimli kısa filmler izlendi.

Etkinlikte Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Gerenli “İnsan ürettiklerinin ve paylaştıklarının toplamıdır bu hayatta. O nedenle diyoruz ki, kentler bilgi üretir, kültür üretir ve sanat üretir. Bizleri kalabalık insan topluluklarından ayıran en önemli unsur, üretip hayata kattıklarımızdır.

Biz Lüleburgaz Belediyesi olarak beş yıllık stratejik planlarla, yaşamaktan mutlu olacağımız kent Lüleburgaz’ı yaratırken, herkesin hayallerini gerçekleştirebileceği, üretim sürecinde yer aldıkları planlamaların hayata geçmesini sağlıyoruz. Lüleburgaz Film Atölyesi, edebiyattan müziğe, fotoğraftan, resme, tiyatrodan geleneksel sanatlara uzanan tüm sanat dalları içinde olan geniş ve yaratıcı bir saklaya sahip.

Film Atölyesi’yle amacımız, gençlerimizin ve yetişkin bireylerimizin entelektüel gelişimine katkı sağlamak, kişisel gelişimlerinin yanı sıra işbirliği içerisinde takım ruhuyla hareket etmelerine olanak vermek, yaşamın günlük döngüsü içerisinde kentli ile kent değerleri arasındaki bağları güçlendirmek ve yetenekleri keşfetme imkânı yaratmaktır. Atölyede 192 saatlik eğitim süresince, 35 katılımcıya iletişim, sinema ve medya tarihi, reji, fotoğraf ve kadraj, kamera, montaj, temel oyunculuk, sahne düzenlemesi, sunuculuk ve prodüksiyon eğitimleri verildi.

Bu süre sonunda atölye öğrencileri, ‘Karanfilin Bedeli’ ve ‘Farkında mıyız?’ kısa filmleriyle aldıkları eğitimin sonuçlarını sergileme olanağı buldular. Hepsini yürekten kutluyorum. Film Atölyesi öğrencilerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak için, hiç durmadan yürümeye devam edeceğiz. Bunu bilimle, kültürle ve sanatla hep birlikte başaracağız” ifadelerine yer verdi.

Lüleburgaz Film Akademisi Proje Koordinatörü Dilek Çakır da Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya ve Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli’ye verdikleri destekten dolayı teşekkürlerini iletti.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek