Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 20 Kasım 2018, Salı 09:37 tarihinde eklendi. 1528 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Zevcan Açar;”Babaeski’de Yağlı Tohumlar seçimlerini CHP kazandı”

CHP Lüleburgaz İlçe Eski Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Zevcan Açar, CHP haftalık halk toplantısında yaptığı konuşmada Babaeski Yağlı Tohumlar seçimleri ile önemli açıklamalarda bulundu.
Zevcan Açar;”Babaeski’de Yağlı Tohumlar seçimlerini CHP kazandı”  

Zevcan Açar, yaptığı açıklamada seçimlerde kazananın CHP olduğunu ve kendilerine karalama kampanyası yapanları kınadığını belirtti.

Açar, “Cumartesi ve Pazar günleri bölgemizde 4 noktada seçim oldu. Seçimde listeler yarıştı. Üzücü olan yanları bu işlerin içine siyaset soktuğumuz için parti kaybetti denilmesi gerçekten benim için çok üzücü. Sivil Toplum Kuruluşlarında tüzükte de yer almayan aday olan partililer yardımcı olur ve yönetim kurullarında aday olmalarında ön görülür diye bir beyanname geçer. Biliyorsunuz siyasi partiler tüzükle yönetilir. En şeffaf tüzükte CHP’nindir. Hiçbir başkan ve Genel Merkez yazılı veya sözlü birebir beyanname vermeden bunun üzerine taraf tutulamaz. Genel Başkan ve Genel Merkezin üst düzey yöneticilerin fotoğrafları basında paylaşılamaz. Yani Genel Başkan bizi destekledi denilemez.

Biz bunu 2011 yılında sayın Milletvekilim Turabi Kayan ile birlikte söyledik bunu. Yapılacaksa resmi olarak yazıyla, genelgeyle üst birimlere bildirilmesi gerek ama maalesef olmadı. Geçen dönem yine taraf olduk, mevcut dönemde rakip olan Şahin Arslan ile birlikte yol yürüdük. Ama olmadı, başaramadık. Geçen dönem 147 oy farkla yenilmiştik. Yarışı bırakmadık, Ziraat Odaları Başkanlığına Şahin Arslan’ı getirerek onu da onurlandırdık. Ama o gün bugündür kimse bir şey demedi. Sadece ve sadece seçimlere 2 ay kala toplantı yaptık. Tekrar ediyorum şahsıma ve ekip arkadaşlarıma yazılı veya sözlü hiçbir tebligat gelmedi. Partinin bu konudaki hassasiyetini bildiğimiz için Şahin Arslan, mevcut Belediye Başkanımız Abdullah Avcı ile toplanarak dedik ki bir dönem daha aynı kişilerle seçime girersek yine kaybederiz. Yani burada akıllı bir oyun oynamamız lazım. Siyaset akıl işidir. Çünkü kooperatif seçimlerinde oy kullanan arkadaşlar rekoltelerde de oy kullanır. Siz seçim yapıyorsunuz 1 yıl önceki rekoltelerin beyannamesine göre oy verme hakkınız oluyor. Onun için bu çalışmaların 1 yıl öncesinden başlanması gerekmektedir. 3 ay öncesinden değil. Süreç budur, biz yetkililere bunu söyledik fakat başka anlatmışlar.

Biz ekip arkadaşlarımızla beraber yarışa girdik. Ve 1 aydır tüm üreticilerle el sıkışıp durumu anlattık. Partimizin hassasiyetini de söyledik. Ama öyle bir durumda kaldık ki karalayıcı kampanyalar başladı. Üzüldük. Burada karalanan, kişiler değildi partiydi. Ama gizli listelerle çıkıldı. Biz açık listelerle çıktık arkadaşlar. Nasıl sosyal medyada ve basında gördüyseniz aynı liste ile çıktık. Sarı ve Beyaz diye iki liste yapılmıştı. Sarı liste 712 oy alarak beyaz 500 oy alarak 212 oy farkla seçimi Mülayim Güler ve ekibi kazandı. Kooperatif seçimlerinde listeler ilçe başkanlığı ve il yönetimi gibi listeler halinde girilmiyor. Delegasyon ayrı oy alır, yönetim ayrı oy alır. Zaten sonuçlarda da yönetim 712 oy alırken, delege listesi de 10 oy daha fazla aldı. Yani 722 oy aldı. Biz daha iyi CHP’liyiz deyip üst kuruldakileri ve il yöneticilerimizi, ilçe başkanlarımızı yanlış bilgilendirip, yanlış bilgiler doğrultusunda partimizi zor duruma düşüren arkadaşlar listelerini dün açıkladı. Sarı liste 6 yönetim kurulu arkadaşım var, 5 tanesi CHP’li, 1 tanesi ise MHP kökenli ama üyesi olmayan bir arkadaşımız. Delegelerde ise 17 delegemizden 10’u CHP’lidir. 7 tanesi partisi olmayan ve diğer siyasi partili olan kişilerdir. Bunların içerisinde herkes tek kişiyi konuşuyor, Hilmi Kahraman. Diğer listede ise biz CHP’liyiz, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bize oy vermenizi istedi diye sahalarda dolaşan arkadaşların listesi 3 CHP var, 2 AKP ve 1 MHP’li var. Hemen delegasyon listesine geliyorum. 17 delegenin 6 tanesi CHP’li, 6 tanesi AKP’li, diğerleri ise diğer partili ve partili olmayan arkadaşlar.

Siyasi parti CHP’nin eğer ki umutlarını alıp başaracak nitelikte bir mücadele içine giriyorsan bu işi başaracaksın. Bunu kullanıyorsan kişisel çıkarların ve menfaatlerin doğrultusunda başaramıyorsan gereğini yapmak zorundasın. Biz bu rozetimizi 30 yıldır taşıyoruz. Bunun hakkını veremeyen insanlar gereğini yapmak zorundadır.

Partililerimi kullanıp üyenin kafasını karıştırıp medya ve basın yoluyla sayın Genel Başkanımızın tarım paneline geldiğinde yanındaki fotoğrafı göstererek genel başkan bizi desteklemenizi istedi diyerek bu yazıyı basına veren tüm arkadaşları şiddetle kınıyorum.” ifadelerinde bulundu.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek