Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu haber 12 Kasım 2018, Pazartesi 09:30 tarihinde eklendi. 1828 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bercadia AVM’deki yangın vatandaşları korkuttu

Lüleburgaz Bercadia AVM’de 9 Kasım 2018 Cuma günü saat 16.00’da çıkan yangın Lüleburgaz’da korkuya neden oldu.
Bercadia AVM’deki yangın vatandaşları korkuttu  

Yangından 50 dakika sonra elektrik enerjisi, 55 dakika sonra doğalgaz boru hattı kesilen bölgede yaşanan ufak çaptaki patlamalar bu bölgede yaşayan vatandaşları korkuttu.

 

Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlüğü, yangına müdahale yapıldıktan sonra Lüleburgaz Bercadia AVM’nin etrafında bulunan vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı.

 

Bu çalışmaların ardından Okullar Caddesi’nde ki trafik akışı ile Lüleburgaz 8 Kasım Stadı’ndan Okullar Caddesi’ne çıkan sokaktaki trafik akışı da kesildi.

 

Yangına ilk etapta müdahale 1 saatte tamamlanırken, yangın ancak 12 saat sonra tamamen kontrol altına alınmış oldu.

 

Önder Porsuk olay yerine geldi

 

Lüleburgaz Bercadia AVM’de 16.00’da çıkan yangında elektrik enerjisi 16.55’te, doğal gaz da 17.10’da kesildi.

 

Lüleburgaz İlçe Sağlık Müdürü Önder Porsuk’ta yangın çıktığı andan itibaren olay yerine gelip müdahalede bulundu

Kırklareli Valisi’nden geçmiş olsun

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Lüleburgaz ilçesindeki alışveriş merkezindeki çıkan yangının kontrol altına alındığını söyledi.

Alınan bilgiye göre, Kocasinan Mahallesi, İstanbul Caddesi'ndeki alışveriş merkezinin zemin katında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. 

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edilirken, alışveriş merkezinin üst katında bazı vatandaşlar mahsur kaldı.

Yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, mahsur kalanları kurtarma çalışması yaptı.

Vali Bilgin, yaptığı açıklamada, yangın nedeniyle biri ağır 3 vatandaşın hastanede tedavi altına alındığını belirterek, "Şu an itibariyle yangın kontrol altına alındı. İçeride kimse kalmadı, 13 vatandaşımız tahliye edildi, 3 vatandaşımız ise yaralanarak hastanede tedavi altına alındı. Yaralılar arasında engelli çalışan kadın, yaşlı bir erkek vatandaşımız toplam 3 kişi var. Dumandan kaynaklı zehirlenme söz konusu." diye konuştu.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli da yangının kontrol altına alındığını aktardı. Ekiplerin yangına anında müdahale ettiklerini dile getiren Gerenli, yaralılara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Öte yandan Lüleburgaz Becadaia AVM’de bulunan izinli personel dahil hepsi Cumartesi günü AVM’e çağrıldı. Personele yapılan açıklamada yangın nedeninin yapılan incelemesinin 3 süreceği ardından da bir hafta temizlik süresi olduğu belirtildi.

AVM’nin en geç 10 gün sonra tekrar hizmet vermeye başlayacağı tahmin ediliyor.

Olayın ardından Bercadia AVM yönetiminden basın açıklaması yapıldı.

Yapılan açıklamada “Bercadia Alışveriş ve Yaşam Merkezinde 09.11.2018 tarihinde AVM’mizin (-2.) katında meydana gelen talihsiz bir yangın olayı neticesinde yoğun dumana maruz kalan AVM’miz, resmi makamlarca yapılacak incelemenin tamamlanmasına kadar geçici olarak ziyaretçi girişine kapatılmıştır.

Bu durum nedeniyle geçici olarak hizmet veremeyecek AVM’miz en kısa sürede gerekli çalışma ve tadilatlar yapılmak suretiyle, yakında yeniden hizmetinize sunulacaktır. AVM’mizin açılış duyurusu ayrıca Kamuoyunun bilgisine sunulacaktır.

Yaşanan olayda can kaybı olmaması en büyük mutluluk kaynağımızdır. Olay nedeniyle müşahede altına alınan ve tedavi gören vatandaşlarımıza acil şifa diliyor, her türlü acil ihtiyaçları için yanlarında olduğumuzu bilgilerine sunuyoruz.

Yangının ilk çıkış anında ziyaretçileri ve işletmelerin çalışanlarını korumak için yoğun çaba göstermiş personelimize ve güvenlik çalışanlarına teşekkür ederiz. Yangına müdahale ederek kısa sürede kontrol altına alınmasını cansiperane çabaları ve emekleri ile sağlayan tüm ilçemiz ve çevre ilçeler itfaiye teşkilatı çalışanlarına, yangına müdahale eden 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı askeri personeline, dumandan etkilenenlere hızlı ve etkili ilk yardımda bulunan sağlık görevlilerine, Kırklareli AFAD Müdürlüğüne, olay yerinde güvenliği sağlayarak vatandaşlarımızın hızlı ve sorunsuz biçimde AVM’mizden tahliye edilmesini sağlayan kolluk görevlilerine ve amirlerine, olayın Kamuoyuna doğru yansıtılması için çabalayan yazılı ve görsel basın kuruluşları ve çalışanlarına, olay sonrası yakın destek ve ilgilerini eksik etmeyen, bağlılıkla şükran duyduğumuz Lüleburgaz Halkına, çevre esnafı kardeşlerimize en içten ve kalbi duygularla teşekkürlerimizi sunarız.

Başta Sayın Kırklareli Valimiz Osman Bilgin ve yardımcılarına, Sayın Lüleburgaz Kaymakamımız Mustafa Kaya’ya, Sayın 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay’a, Sayın Lüleburgaz Belediye Başkanımız Murat Gerenli ve yardımcılarına, Sayın Lüleburgaz Başsavcısımız Muhammet Sami Saçkan ve vekillerine, Sayın İlçe Emniyet Müdürümüz Ali Koca ve yardımcılarına, Sayın Lüleburgaz İtfaiyesi Müdürü Ceyhun Akgöl’e ve diğer tüm kamu görevlilerine ve yetkililere duyduğumuz derin şükran ve teşekkürlerimizin kabulünü dileriz.

Yaşanan bu talihsizlikten ötürü geçici olarak hizmet veremeyeceğimiz. Lüleburgaz halkından özür diler, yangından etkilenen tüm misafir ve işletmecilerimize geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.” ifadelerine yer verildi.

 

Haber : Ertan BAYER

Fotoğraf: Cüneyt ÜNLÜSOY

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek