Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 01 Kasım 2018, Perşembe 09:30 tarihinde eklendi. 2029 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’da sinemaya gitmeyen çocuk kalmayacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ülke çapında yürütülen ‘Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın’ projesine Kırklareli’de ev sahipliği yapan ilk sinema salonu Cine İstanbul oldu.
Lüleburgaz’da sinemaya gitmeyen çocuk kalmayacak  

Lüleburgaz Bercadia Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde bulunan Cineİstanbul sinemaları Kırklareli’nde projeye katılan ilk sinema salonu oldu. CineİStanbul’un ev sahipliği yaptığı proje 30 Ekim 2018 salı günü Lüleburgaz Emrullah Efendi Ortaokulu ve Şaban Öğünç Ortaokulu öğrencilerinin ‘Bizim Köyün Şarkısı’ filmini izlemesi ile başladı. Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, Lüleburgaz Halk Kütüphanesi Müdürü Dilek Beyoğlu, Bercadia AVM ve Cineİstanbul Yöneticileri projenin başlangıcı dolayısıyla bir araya geldi.

Proje kapsamında 31 Ekim 2018 çarşamba günü Şehit Pilot Rüstem Resul Perçin Eğitim ve Uygulama Okulu öğrencileri etkinliğe katıldı. Etkinlikten sonra öğrencilere AVM yönetimi tarafından TAB Gıda katkılarıyla öğle yemeği ikram edildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının bünyesinde SİSAY organizatörlüğünde gerçekleşen projeye Lüleburgaz merkez ve köylerinden 22 okuldan toplam 2777 öğrenci dâhil edildi. Etkinlik kapsamında projeye dâhil edilen okullar pazartesi ve perşembe günleri Cineİstanbul sinemalarında ‘Bizim Köyün Şarkısı’ filmini izleyecek.

Projeye Kırklareli’nde ev sahipliği yapan ilk sinema salonu olduklarını belirten Cineİstanbul yöneticilerinden Cavit Gülhan “ Projenin içinde yer alan çocuklar daha önce sinemaya gitmemiş çocuklar. Onları sinemayla tanıştırmak bizim için bu projeye ev sahipliği yapıyoruz. Bu bize büyük gurur ve mutluluk veriyor. Bu çocukların toplum içerisinde sosyal aktivitelerde bulunması bizler için sevindirici bir durum. “ dedi.

Buğra KAYA

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek