Murat Mahir Altan, gece gündüz çalışıyor
Çanakkale Zaferi 109 yaşında
Ayçiçeği üretiminde bilinçsiz ilaçlama arıları öldürüyor
Bu haber 22 Ekim 2018, Pazartesi 10:22 tarihinde eklendi. 748 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kore Şehitleri ve Gazileri anıldı

Lüleburgaz 65.Mekanize Piyade Turgay Komutanlığı tarafından 19 Ekim Cuma günü Kore Günü etkinliği düzenlendi.
Kore Şehitleri ve Gazileri anıldı  

Lüleburgaz Şehitliği’nde saat 09.00’da gerçekleştirilen anma törenine Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, Güney Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Keewon Hong, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Sami Saçkan, Lüleburgazlı gaziler ve Koreli yetkililer katıldı. Etkinlikte Şehitler Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, şehit mezarları ziyaret edildi.

Şehitlikte düzenlenen anma programının ardından Tugay Komutanlığına intikal edilerek açılış konuşması, Kore hakkında sinevizyon gösterisi, Kore Temsilcisi, Tugay Komutanı ve Kore Gazileri adına konuşmalar yapıldı ve Kore Müzesi ile Kore Sergisi gezildi. Tugay Karargah Binası Önü ve Kore Bahçesinde Saygı Duruşu, Kore Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti milli marşlarının dinlenmesi, Tugay Komutanlığı tarihçesinin arzı, Kolordu Bandosunun Konseri ve Kore Cumhuriyeti halk oyunları gösterilerinin ardından etkinliğe katılanlar tarafından Kore Bahçesi gezildi ve ağaç dikimi gerçekleştirildi.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek