33’üncü 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği başladı
Çatı yangını 3 saatte söndürüldü
Selami Tezcan’dan basın açıklaması
Kaymakam Yüce’den 23 Nisan mesajı
Bu haber 20 Ekim 2018, Cumartesi 09:38 tarihinde eklendi. 812 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Eğitim İş’ten Ensar Vakfı’na tepki

Eğitim İş Lüleburgaz Temsilciliği, Ensar Vakfı tarafından düzenlenen ve öğrencilerin velilerinin izni alınmadan zorla götürüldükleri iddia edilen konferans hakkında açıklamalarda bulundu.
Eğitim İş’ten Ensar Vakfı’na tepki  

Eğitim İş Lüleburgaz Temsilcisi Veysel Onur Tatlıpınar, Ensar Vakfı tarafından geçtiğimiz hafta düzenlenen konferansla ilgili basın açıklamasında bulundu. Yapılan açıklamada, “Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ensar Vakfı tarafından 10 Ekim 2018 tarihinde düzenlenen ‘moral - motivasyon’ konulu olduğu resmi yazı ile ortaöğretim kurumlarına duyurulan seminere Lüleburgaz ilçesi ortaöğretim kurumlarından öğrencilerin kendi istekleri dışında ve veli izin belgeleri bile alınmadan götürülmesi hem vicdanları zedelemiş hem de T.C. Danıştay Sekizinci Dairenin Esas No: 2017/6285 olan Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Ensar Vakfı arasında imzalanan 24.07.2017 günlü ‘Çeşitli Eğitim, Seminer ve Sosyal Etkinlikler Düzenlenmesine Dair İş Birliği Protokolü”nün örgün eğitime ilişkin kısmı yönünden oy çokluğu ile yürütmenin durdurulması’ kararına ters düşmüştür.

Adı, 2016 yılında ortaya çıkan Karaman ilindeki yurtlarında yaşları 9-10 arasında değişen 45 erkek öğrenciye yapılan istismar ile anılan Ensar Vakfı'nın ilçemiz ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerle yapacağı böyle bir etkinliğin yasal olmadığı ortada iken, akademik yeterliliği tartışılacak, kişisel web sayfasında ‘1979 yılında Bingöl Eğitim Enstitüsünü bitirmiş.’ olması ve Milli Eğitim Bakanlığının 2008- 2009 yılında başlattığı Hayat Boyu Öğrenim Kapsamında Türkiye’de İnformal Öğrenme Üzerine Ortak Bir Anlayış Geliştirme ve Farkındalık Oluşturma Projesi’nde aktif görev aldı. ifadeleri dışında herhangi bir akademik bilgisine ulaşılamayan, ‘moral-motivasyon’ konusunda yeterli bir bilgi birikim ve eğitime sahip olmayan birinin üstelik alınan yargı kararında iptal gerekçesi olarak ‘Eğitimin bir kamu hizmeti olduğu ve eğitimin kamu görevlileri eliyle yürütülebileceği’ belirtildiği halde böyle bir seminere katılması ve konuşmacı olması, böyle bir seminer düzenlenmesine izin verilmesi kabul edilemez.

Üstelik düzenlenen seminerde öğrencilerin haremlik-selamlık oturması istenmiş, etkinliğe katılmak istemeyen öğrencilerin salondan çıkmasına orada bulunan idareciler ve görevliler tarafından izin verilmemiştir. 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununun 15. maddesinde ‘Okullarda kız ve erkek karma eğitim yapılması esastır. Ancak eğitimin türüne imkân ve zorluklara göre bazı okullar, yalnızca kız veya yalnızca erkek öğrencilere ayrılabilir.’ şeklinde yer alan ifadenin özellikle ‘Ancak eğitimin türüne imkân ve zorluklara göre bazı okullar, yalnızca kız veya yalnızca erkek öğrencilere ayrılabilir.’ ifadesi ile karma eğitimin kaldırılmasının önünü açacak algının oluşturmaya çalışıldığı bir ortamda bu uygulamanın böyle bir seminerde de gerçekleştirilmeye çalışılması ayrıca manidardır.

Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını, egemenliğini, ulus ve ülke bütünlüğünü, laik düzeni, demokratik ve ulusal eğitim değerlerini korumak ve sonsuza kadar yaşatmak için kurulan sendikamız Eğitim-İş’in Lüleburgaz Temsilciliği olarak yaşanılan bu durumu ve buna imkân veren başta ilçe milli eğitim müdürlüğü olmak üzere yetkilileri şiddetle kınıyoruz. Benzeri bir durumun tekrar gerçekleşmemesi için bu konunun takipçisi olacağımızı halkımıza ve eğitim camiamıza duyuruyoruz.” denildi.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek