Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 17 Ekim 2018, Çarşamba 09:29 tarihinde eklendi. 695 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TRAKYAKA ve LTSO’ dan örnek eğitim

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) tarafından Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası’nın(LTSO) desteğiyle Lüleburgaz’da dış ticaret okulu eğitimi başlayacak.
TRAKYAKA ve LTSO’ dan örnek eğitim  

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, 16 Ekim 2018 Salı günü Lüleburgaz’da ki bir restoranda Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri ve Lüleburgazlı sanayicilerle toplantı gerçekleştirdi. Gerçekleşen toplantıya Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’in yanı sıra LTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Lüleburgaz Ticaret Borsası Başkanı Kenan Var, Zorlu Tekstil, Balaban Boza, Optima Yem, Koray Kimya ve Çamlıca Şarapları’nın yetkilileri katıldı. Kahvaltıların yapılmasının ardından başlayan toplantıda Trakya Kalkınma Ajansı tarafından Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda verilecek dış ticaret okuluyla ilgili bilgiler verilerek yapılabilecek yeni yatırımlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. İlk etapta haftalara bölünmüş olarak 10 gün daha sonra danışmanlık olarak 5 hafta sürecek eğitimlerin eğitim ve danışmanlık ücretinin yüzde 80’i Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılanırken yüzde 20’lik kısmı olan 500 TL’sinin katılımcının çalıştığı firma tarafından karşılanması gerekiyor. Eğitimlerin 25 kişi ile sınırlı olacak.

Toplantıda konuşmalar yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin “ Toplantımızın amacı yaklaşık 3 yıldır takip ettiğimiz, Çorlu’da ve Çerkezköy’de yaptığımız eğitimleri Lüleburgaz’da da yapmak. Ticaret Sanayi Odaları ve Borsalarla işbirliği içerisinde olma amacını da taşıyoruz. İş adamlarının katılacağı bir program düzenlemeyi planladık. Adı da dış ticaret okulu. Trakya Bölgesinde ki firmaların dış ticaret alanında eksport yapmak isteyen, ithalat yapılan ham madde ürünlerinin daha kaliteli daha uygun fiyata nerde bulabileceğini öğrenmek için, aynı zamanda hangi ülkelere hangi şartlarda ithalat yapılabileceği konusunda danışmanlık yapmak için bu eğitimleri gerçekleştireceğiz. Amacımız Lüleburgaz çevresinde ki firmaların ihracat yapabilen, yapmak isteyen veya yöntemini bilmeyen firmalarımızın bilgi, birikim ve donanımını artırmak üzere bir program düzenliyoruz. Firmalarımıza dış ticaret yapabilme kabiliyeti kazandırmak istiyoruz.  Bu süreçte ülkeye döviz girdisi sağlamak istiyoruz. Firmalara uygun ürün ve pazarı biz bulacağız. Bu şekilde firmalarımızın ürünlerini, pazarlayacak ve ihracat potansiyelimizi artıracağız. Asıl amacımız ülkemizin ihracat kapasitesini artırarak ithalat kapasitesini düşürmek ve ülkemize döviz girdisini artırmaktır. Cari açığa katkı sağlamak istiyoruz. İş birliği içerisinde Trakya’da ihracat seferberliğini başlatmalıyız. Yapılacak ihracat hem ülkeye hem de ihracatın arttığı bölgeye ekonomik katkı sağlayacak.” ifadelerini kullandı.

Eğitime katılmak isteyenler 22 Ekim 2018 tarihine kadar www.trakyaka .org.tr adresinden başvuru yapabilecek.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek