Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu haber 16 Ekim 2018, Salı 09:24 tarihinde eklendi. 1120 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’da Kadın Krallığı oyunu sahnelendi

Lüleburgaz’da düzenlenen Avrupa Yerel Demokrasi Haftası etkinlikleri kapsamında yurt dışından da tiyatro ekibi geldi.
Lüleburgaz’da Kadın Krallığı oyunu sahnelendi

 

Lüleburgaz’a, Lüleburgaz  Kültür Turizm ve Spor Kulübü Derneği (LUTED)’in daveti ile gelen Bulgaristan’ın Topolovgrad  Halk Eğitim Merkezi Velko Kanev Metodi&Kiril Komedi Tiyatrosu Lüleburgaz’da  13 Ekim 2018  Cumartesi gününün akşamı St. Kostov’un yazdığı Kadın Krallığı isimli oyunu sahneledi.

 

Lüleburgaz Aşkiye Neşet Çal Sahnesi’nde sahnelenen oyun  saat 20.00’de başladı.

 

80 dakika süren ve ara olmayan oyunu Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Kevser Özkan, Lüleburgaz Belediyesi Kültür Müdürü Reşide Candan, Lüleburgaz Belediye Meclis Üyesi ve YKKED Yönetim Kurulu Başkan Günsel Solak,  Bulgaristan Topolovgrad Halk Eğitim Merkezi Sekreteri Rayna Atanasova Zotova, Güvenlik Sen Yönetim Lüleburgaz Belediyesi İşyeri Temsilcisi Tülay Aybaş  LUTED Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Bayer, ATADER Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Kalkan, BAL GÖÇ Lüleburgaz Başkanı Veli Öner ve Yönetim Kurulu Üyeler,, Kırklareli Balkan Türkleri Derneği Başkanı Erol Ateş ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Babaeski Bulgaristan Türkleri Derneği Başkanı Fatma Özcan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile tiyatro severler izledi.

 

Valço Yanev’in yönettiği oyunda Stamo Stamov, Tanya Karapachova Stamova, Petko  Btayanov,

Sılvıya  Demerdzhıeva, Dımıtar Kumanov, Rosen Purlantov, Miho Mihov, Lyubov Lyubomırova Uzunova,

Dani Brayanova, Iliya Devedzhıev, Angel  Stamov, Nıdelina Shtılıyanova rol aldı.

 

Aleksandrına Ignatova’nın sahneye uyarladığı oyunun Dekor Düzenlemesini Petko Yatakcıev, Müziklerini Dımıtar Todorov, Işık  Sisteminde Brislav Ilıev görev yaptı.

 

Kadınların egemen olduğu Kadın Krallığı’nda  kadın muhtar Rayna ile Genç Stoyan’ın aşkı komedi biçimde anlatılıyor. Yaşlı kadın Belediye Başkanı’nın göz koyduğu genç Stoyan, sevgilisi Rayna ile kaçarak aşkınıa kavuşuyor.  Kadın Krallığı’nı ziyaret eden iki Aziz’in sihirli asaları ile erkekler yeniden eski gücüne kavuşurken Kadın Krallığı’ da sona eriyor.

Ertan BAYER

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek