Tır devrildi, köylü kurtardı
Vali Birol Ekici, şehit ailelerini ziyaret etti
Bugün su kesintisi olacak
HEM’de kursiyerler belgelerini aldı
Bu haber 15 Ekim 2018, Pazartesi 09:35 tarihinde eklendi. 740 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’da bisiklet coşkusu

Lüleburgaz Belediyesi tarafından Avrupa Yerel Demokrasi Haftası kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen Lüleburgaz Bisiklet Festivali(LÜBİFEST) 13 Ekim 2018 cumartesi günü saat 10.00’da Kongre Meydanı’nda toplanılması ile başladı.
Lüleburgaz’da bisiklet coşkusu  

Kortej yürüyüşünün başlamasıyla birlikte Lüleburgazlılar Lüleburgaz Yıldızları Motosiklet Bisiklet Akademisi’ne(LYMBA) bisiklet sürdüler. Festivale Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcıları Kevser Özkan, Gökhan Kaya Atay, Lüleburgaz Belediye Meclis Üyeleri, daire müdürleri, CHP Lüleburgaz İlçe Örgütü Başkanı Bülent Metin ve Örgüt Üyeleri, Lüleburgaz Kent Konseyi Başkanı Bülent Önder ve çok sayıda vatandaş katıldı. LYMBA’da gerçekleşen festivalin açılışı Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli’nin yaptığı konuşmanın ardından açılış kurdelesini kesmesiyle başladı. Başkan Gerenli konuşmasında “ Lüleburgaz Belediyesi olarak temalı yılları kutluyoruz. Bu temalı yıllar kapsamında ikinci olarak 2017 yılında bisiklet yılını tespit ettik. Lüleburgaz Belediye Meclisi 2017 yılını bisiklet yılı olarak belirledi. Ve bu çerçevede Lüleburgaz’da bisiklet kullanımını artırmak, farkındalığı çoğaltmak için çalışmalarımızı başlattık.  Arkamızda gördüğünüz Lüleburgaz yıldızları Motosiklet Bisiklet Akademisi bu kapsamında çalışmaların yapılan ilk örneklerinden birisi. Burada çocuklarımıza güvenli ve doğru bisiklet kullanmayı öğrettik. Lüleburgaz’da bisiklet kullanımını artırmaya ve farkındalığı çoğaltmaya çalıştık. Geçen sene başladığımız Lüleburgaz bisiklet Festivali’nin bu sene ikincisini hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Bisiklet doğayla, insanlarla iç içe olabilmektir. Bisiklet çevreyle dost olmaktır. Lüleburgaz Bisiklet Festivali etkinliğini Lüleburgazlılara armağan ediyoruz.  “ ifadelerini kullandı. Festivalin ilk günü bisiklet akrobasi şovları, en yavaş bisiklet yarışları, bisikletle top ve bayrak taşıma yarışları, halk oyunu, dans gösterileri, zumba gösterisi ve açılan stantların ziyaret edilmesi ile devam etti. Festivalin ilk günü saat 20.00’da ünlü şarkıcı Aydilge Lüleburgazlılarla buluştu.

 

Buğra KAYA

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek