Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 09 Ekim 2018, Salı 09:30 tarihinde eklendi. 1328 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ebru sanatı Bercadia’da hayat buldu

İstanbullu Ebru sanatçısı Emine Başaran 6 Ekim 2018 Cumartesi günü Bercadia Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde ebru eserlerini sergiledi.
Ebru sanatı Bercadia’da hayat buldu  

Yaklaşık 15 senedir ebru sanatını icra ettiğini belirten Emine Başaran “ Ebru sanatı tamamen doğal ürünlerle, toprak boya denilen bitkisel boyalar kullanılarak yapılır. Deniz kadayıfı dediğimiz bir ürünümüz var, bu ilave edilir. Kerajin yani deniz kadayıfı, esere başlamadan 2 gün önce içme sıyuyla karıştırılarak homojen hale gelene kadar bekletiliyor. Ama Lüleburgaz’da daha çok hazır kimyasal boyalar kullanılarak ebru yapıldığını gördüm. Bu durum beni çok üzdü. Ebru tamamen organik ürünlerle olması gereken bir sanat dalı. O boyalar ellerden hemen çıkmıyor. Çocuklarımızın sağlığını düşünmeli ve organik boyalar kullanmalıyız. Kendimiz üretmeliyiz. Ebru sabır isteyen bir sanat dalıdır. Boyaları hazırlamak çok uzun bir süreç istiyor. Kumaş, takı, obje ve kâğıt üzerine uygulanabilir. Ama kâğıt daha çok tercih ediliyor. Lale, karanfil, sümbül, gül gibi motifler kullanılır. Lale Allah’ı, gül peygamberi temsil eder. Örneğin mermer boyamız var. Bunun için çamlıca toprağı kullanılır. Ebru sanatı uzmanlık isteyen bir sanat dalıdır. Ayasofya’nın mermer dokusu alınarak yaptığım bir eser avr. Ayasofya Müzesi’nde bir ay sergilendi. Benim bu sanatı icra ederken ki idealim ebru sanatını yeni jenerasyonlara tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak.  Bu sanatla uğraşanların, bu sanata gönül verenlerin boyaları emek vererek, sabırla kendilerini yapmasını, organik boyalar kulanmasını diliyorum. Umarım toplum olarak bu sanatı en doğru şekilde icra ederiz. Sağlığımız her şeyden önemli.” ifadelerini kullandı.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek