Murat Mahir Altan; “SAHTE GÜLÜŞLER DEĞİL, SAMİMİYET KAZANACAK”
Trakya'da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
Seçim günü alkol yasak, eğlence mekânları kapalı
Ahmet Etem Oruç; “Çocuk bakım ve kreş projesi hemen uygulanacak”
Bu haber 22 Eylül 2018, Cumartesi 09:24 tarihinde eklendi. 640 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz'da Mehmet Güreli rüzgârı

Lüleburgaz Sinema Topluluğu “Dört Köşeli Üçgen” filminin gösterimini filmin yönetmeni Mehmet Güreli'nin katılımıyla gerçekleştirdi.
Lüleburgaz'da Mehmet Güreli rüzgârı  

Lüleburgaz’ı yedinci sanatın en nitelikli örnekleriyle buluşturan Lüleburgaz Sinema Topluluğu “Dört Köşeli Üçgen” filminin gösterimini Bercadia AVM’de gerçekleştirdi. Filmin Yönetmeni Mehmet Güreli’nin katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğe 117 sinemasever katıldı.

Filmin gösteriminin ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan Yönetmen Güreli, “Çocukluğumda aynı evde yaşadığımız dayım Salah Birsel'in romanından uyarladığımız filmimiz yedi yılda tamamlandı.  Senaryoyu Görkem Yeltan yazdı ve çok beğendim. Filmin ana karakteri gözlemci aslında tüm insanlığın yaptığını yapıyor. Gözlem yapıyor. Birbirimizi rahatsız etmeden gözlemlemenin bir sıkıntısı yok.  Çünkü gözlem olmasa hayat ilerlemez.  Ancak buna rağmen karakter toplumun dışında, belirli normlardan ayrı düşen bir adam. Biraz Dostoyevski, Kafka ve Yusuf Atılgan'ın romanlarındaki karakterler gibi. Film birebir romanın aynısı değil ekleyip çıkardığımız ve günümüze uyarladığımız noktalar var. Günümüzde sosyal medya ile gözlemlenmekten hoşlanma gibi bir durum oluştu. İster istemez bu hepimizin hoşuna gidiyor. Beğenilmek, hoşlanılmak... Oysa teknolojinin bizi daha iyiye götürmesi gerekirken götürmüyor. Bunu filmin geçtiği Beyoğlu'nda görebiliyoruz. Eski Beyoğlu artık geri gelmeyecek. Tiyatro salonları, sinemalar tek tek kapanıyor. Eskiden tüm filmler, piyesler tıklım tıklım olurdu. Artık böyle bir şey kalmadı.”  şeklinde konuştu.

Yönetmenlik dışında müzisyen, besteci, yazar ve ressam da olan Güreli, Lüleburgaz Sinema Topluluğu'na da değinerek “Bu tip topluluklar sinema için çok kıymetli. Yurt dışında da bu tip topluluklar var. Lüleburgaz'da ise bunun yapılması kesinlikle muazzam. Bu filmle ilgili birçok yerde söyleşiye katıldım ancak buradaki kadar keyif aldığım çok az yer oldu. Bu kadar yoğun ve bilgili bir kalabalık görmek beni çok şaşırttı ve mutlu etti. Demek ki topluluk doğru işler yapıyor. Kentte yaşayan insanlara bir vizyon katıyorlar. Kentin tüm kesimlerince bu tip oluşumlar desteklenmeli.” dedi.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek