Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu haber 19 Eylül 2018, Çarşamba 09:20 tarihinde eklendi. 812 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İYİ Parti Yerel Seçim hazırlıklarına başladı

İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, beraberindeki heyetle Lüleburgaz’a gelerek Yerel seçim çalışmalarını başlattıklarını açıkladı.
İYİ Parti Yerel Seçim hazırlıklarına başladı  

İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Ayhan Bölükbaşı ve İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Ethem Baykal 18 Eylül Salı günü saat 14.00’da İYİ Parti Lüleburgaz İlçe Başkanlığını ziyaret etti. “İller Kervanı Yolda” projesi kapsamında gerçekleştirilen ziyaretlerle bölgedeki halkın durumunu gözlemleyerek yerel seçimdeki adaylarını belirleyeceklerini belirten Milletvekili Lütfü Türkkan, önemli açıklamalarda bulundu.

Türkkan, “Bu programımızın amacından birisi yerel seçim öncesi bölgenin nabzını tutup, bölge halkının taleplerini dinleyip teşkilatlarımızın bu konudaki görüşlerini dinleyerek rapor halinde Ankara’ya götürüp yerel seçimlerde bölgenin beklentilerine uygun aday tespitini yapacağız. Bir diğeri de ülkenin gerçek anlamda bir ekonomik kaos yaşadığı bir dönemde bölgedeki halkın durumunu Genel Merkeze doğru yansıtmaktır.

Esas önemli bir amaçta şu; Türkiye hiçbir dönemde rastlanılmayacak kadar önemli bir baskı ve totaliter rejimin yaşandığı bir ülke. Bu baskı rejimi kendisinden olmayanlara karşı toplumun her kesiminde engelleme yapmakla beraber basına da bir karartma uygulamaktır. Gerek TV’lerde gerek Gazetelerde İYİ Parti’nin söylemlerinin yer bulamaması artık bizim bizzat iletişime geçme durumunda harekete sevk etti. Artık yerel seçimlere kadar her bölgeye en az 2 defa gideceğiz. Yani benden sonra başka arkadaşlarımda Lüleburgaz’a gelecekler.

Lüleburgaz’a vizyon sahibi bir isim gelmeli

Yerel gazetelerin bile rahatlıkla baskı altında tutulabildiği bir dönemde biz bizzat vatandaşın ayağına giderek onu dinlemeye kendimizi onlara anlatmaya çalışıyoruz. Bugünde arkadaşlarımızın yaptığı program gereği sivil toplum kuruluşlarını ve bizzat vatandaşın yoğunlukla yaşadığı yerlerde olacağız. Onları dinleyeceğiz ve onlara İYİ Parti’yi anlatacağız. Yerel yönetimler gelirken, Trakya’da hâkim olan bir zihniyeti de kırmaya geliyoruz. Biz iktidar partisinden değiliz diye yeterli hizmet edemiyoruz anlayışını kırmaya geliyoruz. Yani burada aslında gizli bir algı var. Bütün iktidar partisinden olmayanlara mevcut muhalefet partisindeki arkadaşlar diyorlar ki ‘Biz aslında hizmet edeceğiz ama iktidarla aramız iyi olmadığı için hizmet edemiyoruz. İktidarla aramızı iyi tutmaya çalışıyoruz’ anlamı bu. Bizde şunu söylüyoruz. İktidarla aranızı iyi tutarak hizmet edemezsiniz. Eğer böyle bir şey olsaydı daha önce Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Tekirdağ’da seçimi kazandığı bir yerde hizmet edemedi. Burada iktidarla arası iyi olması değil gelen yöneticinin vizyon sahibi olmasıdır asıl olan. Ben vizyon eksikliğini iktidarla aramız iyi değil diye söyleyenlere bu mesajı vermeye geldim. Biz dik duralım. İktidarın kuyruğuna takılmadan vizyon sahibi adaylarımızı yerel yönetimlerde başarılı olmak için çalışıyoruz ve Lüleburgaz’da da bunu yapacağız.

Lüleburgaz Eski Belediye Başkanı Emin Halebak’a göndermede de bulunan Türkkan, “Bir insan bir yere aday olduğu zaman, belediye başkanı olarak yola çıkıp bu görevi tamamlayacağım diye yola çıkar. Ben belediye başkanı olarak yola çıktım ama birde milletvekili olmak istiyorum diye hem belediyeden hem milletvekilliğinden olan bir kişinin yönetimindeki Lüleburgaz’ın hizmet aldığını söylemek doğru olmaz. Lüleburgaz gerçekten hem sanayisi ile hem kentsel gelişimi ile çok hizmet etmeye müsait bir yer. Vizyon sahibi birisinin ben Lüleburgaz’a çok şeyler katacağını düşünüyorum.

İYİ Parti demokrasinin penceresi

Vekil Türkkan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in tüm Trakya’ya selamını getirdiğini de belirterek, İYİ Parti’nin siyasi ideolojisi hakkında da bilgilendirmelerde bulundu. Türkkan, “Burasını bir siyasi parti olarak görmeyin burasını demokrasinin nefes aldığı bir pencere olarak görün. İYİ Partinin yer bulamadığı bir Türkiye iki kutuplu bir siyasete mecbur kalacaktır. Aynı Özbekistan gibi, aynı Kazakistan gibi, aynı Kırgızistan gibi. Sesini çıkarmayan bir ana muhalefette bütün noktaları kontrol altına alan bir iktidar partisi bundan sonraki seçimlerde %80 iktidar olur. İYİ Parti gerçek anlamda demokrasi penceresini açık tutuyor. Buranın kapanması demek Türkiye’nin nefes alamaması demek. Biz iktidarımızda demokrasiyi tekrar tayin etmek için yola çıktık. Kimsenin kuyruğuna takılmak yok. Kimseyle iyi geçineceğiz diye bir iddiamız olmadı ama devam edeceğiz. Biz kimseyle kavga etmeyiz ama kimseyle de iyi geçineceğiz diye bir derdimiz yok. Biz kendi doğrularımızla devam edeceğiz.” ifadelerinde bulundu.

Açıklamaların ardından Milletvekili Türkkan ve beraberindeki heyet Lüleburgaz Esnaf Kefalet Kooperatifi ve Lüleburgaz Ziraat Odası’nı ziyaret ettiler.

Cüneyt ÜNLÜSOY

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek