Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu haber 18 Eylül 2018, Salı 09:09 tarihinde eklendi. 938 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Şimdi okullu olduk

Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen İlköğretim Haftası Kutlama Programı, 17 Eylül 2018 pazartesi günü çelenk sunma töreninin ardından Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu’nda gerçekleşen programla devam etti.
Şimdi okullu olduk  

Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu’nda gerçekleşen program okulun müzik öğretmeni Sertaç Çelik’in yönetimiyle İstiklal Marşı’mızın okunması ile başladı. Programda daha sonra okul müdürü Orhan Kılıç konuşma yaptı.

Müdür Orhan Kılıç’ın konuşmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin bir konuşma gerçekleştirdi. Nedim Çetin konuşmasında “ Bugün ilçemizde bin 490 öğretmen,23 bin 153 öğrenci ile 55 eğitim yuvasında 2018-2019 eğitim öğretim yılına başladık. Yöneticisi, öğretmeni, öğrencisi ve velileri ile 2018-2019 eğitim öğretim yılının başlamasının heyecanı içindeyiz. Sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir yıl diliyorum. Eğitimin temeli ilköğretimdir. Ülke kalkınmasının temeli ilköğretimdir. Bembeyaz bir sayfa ile tertemiz bir bellek ile ilkokula gelen, geleceğimiz çocuklar okulda yoğrulur, donatılır. Doğruyu, planlı çalışmayı, vatan, millet, bayrak, Atatürk sevgisini okulda öğretir. Okul, çocuğu hayata ve bir üst öğrenime hazırlar. Dünyanın en zor coğrafyasında yaşıyoruz. Bu coğrafyada rahat, güvenli yaşamak istiyorsak güçlü olmak zorundayız. Günümüzde güç bilgidir. Yetişmiş insan gücüdür. Güç üretmektir, çalışmaktır. Her gün ya terörle, ya ekonomik yaptırım tehdidi altında yaşayan bir millet olarak bu tehditlerin üstesinden gelmenin tek bir yolu vardır. Bilgili, üreten, çalışkan, vatan, millet, bayrak sevgisi ile yoğrulmuş nesil yetiştirmek. Bu çocuklara iyi bir eğitim imkânı verip, vatansever, donanımlı insan olmalarını sağlamak, öğretmenin, anne ve babanın milli görevidir. Değerli öğretmen arkadaşlarım, Atatürk’ün 22 Ağustos 1924 günü Ankara’da toplanan öğretmenler kongresinde; Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister. Yeni nesli, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir. ‘’Sizin başarınız, cumhuriyetin başarısı olacaktır. ‘’ sözü öğretmenler için bir hedef, bir kılavuz olmalıdır. Unutmayınız ki bir mimar bina inşa ediyorsa, siz de geleceğin mimarları olarak Türkiye’yi imar ediyorsunuz. Sevgili çocuklar; yeni bir heyecanla okula geldiniz. Öğretmenlerinizi iyi dinleyin. Derslerinizi okulda öğrenin. Evde bol bol kitap okuyun. Evinizde bir kitaplığınız olsun. Harçlığınızın bir bölümünü biriktirini onlarla kitap alıp okuyun. Her okuduğunuz kitap size yeni ufuklar açacaktır. Her biriniz önemlisiniz. Sizler bu ülkenin aydınlık geleceğisiniz. Sevgili anne ve babalar; geçen yıl ilköğretim haftası programında çocuklarınızın teknoloji bağımlısı olmalarına izin vermeyin, cep telefonlarını belli bir yaşa kadar almayın demiştim. Şimdi de diyorum ki lütfen çocuğunuz eve geldiğinde elinizdeki cep telefonu bırakın. Anne ve baba olarak çocuğunuzla ilgilenin. Çocuğunuzu dinleyin. Elinizde cep telefonu varken çocuğuna ‘’elindeki telefonu bırak ta ders çalış’’ demek gerçekçi değildir. Çocuklarımıza iyi örnek olalım. Lütfen bilinçli anne baba olalım. “  diyerek öğretmen, öğrenci ve anne babalara seslendi. Daha sonra okulun öğrencileri tarafından şiirler okundu. Okulun dördüncü sınıf öğrencilerinin birinci sınıf öğrencilerine çiçek ve şeker sundu.  Öğrencilerin birbiriyle tanışmalarının ardından gerçekleşen halk oyunları gösterisiyle program sona erdi.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek