HEM’den 23 Nisan Futbol Turnuvası
Kırklareli Valisi Ekici, turizmcilerle bir araya geldi
AK Parti’den Ümmüşoğlu ailesine taziye ziyareti
TEMA 12.Ekolojik Okul; Hayal Kreş ve Gündüz Bakım Evi oldu
Bu haber 17 Eylül 2018, Pazartesi 09:17 tarihinde eklendi. 6465 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lüleburgaz’ın en büyük kreşi faaliyete başladı

Lüleburgaz’ın ilk ve tek en büyük en büyük kreş ve çocuk evi Gülperi Çocuk Evi Kreş ve Gündüz Bakımevi faaliyete geçti.
Lüleburgaz’ın en büyük kreşi faaliyete başladı  

Lüleburgaz’ın ilk ve tek en büyük en büyük kreş ve çocuk evi Gülperi Çocuk Evi Kreş ve Gündüz Bakımevi, Zafer Mahallesi Özgürlük Caddesi No:22 adresinde faaliyete geçti. Zahid Arı tarafından faaliyete geçirilen işletme, Lüleburgaz’ın en küçük yaştan çocukları kayıt yapan kreşi durumunda.  Bin 400 metre kare alanda faaliyet gösteren kreşte, 0-6 yaş grubu çocuklar için kayıt yapılabiliyor.

Lüleburgaz’ın en farklı şekilde hizmet veren Gülperi Çocuk Evi Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin İdarecisi Günseli Arı yaptığı açıklamada “ Lüleburgaz’ın ilk ve tek en büyük kreş ve gündüz bakım eviyiz. Gülperi Gündüz Bakım Evi ve Kreş, Lüleburgaz’ın en büyük kreşi. 8 adet ferah sınıfımız var. Bir adet çok amaçlı salonumuz var. Çocuklarımıza özel yatak odaları var. Yaklaşık 800 metre karelik bahçe alanı var. Bunun içinde organik tarım yaptığımız bir köşemiz var. Çocuklarımız için kaydıraklar mevcut. Bunun dışında okulumuz Lüleburgaz’ın en küçük yaştan kayıt alan okulu. 0-6 yaş grubundan kayıt alıyoruz. Bizde şuan 10 aylık bebeklerimiz bile var. 2013-2014 doğumlu yavrularımız da bizimle birlikte. Hepimiz aynı çatı altındayız. İçerisi 650 metre kare civarında. Aralık ayından beri Gülperi’nin adımlarını atmak için uğraştık. Tavandaki led panellerden yerdeki ısıtma sistemine kadar her şeyi biz yaptık. Bahçemiz doğal çimden oluşuyor. Bu çimin üzerine domatesimizi, biberimizi, salatalığımızı çocuklarımızla beraber ekiyoruz. Bunun adına tohum atölyesi diyoruz. Okul organik bir okul. Babaeski’nin Kadıköy’ünden yumurtamızı ve sütümüzü alıyoruz. Ürünlerimiz Zahid Bey’in amcasının çiftliğinden geliyor. Çocuklarımıza organik gıdayı aşılamaya çalışıyoruz. Çocuklarımız için ev yapımı kompostolar ve tarhana kullanıyoruz. Bahçemizde ektiğimiz ürünlerden faydalanıyoruz. Köyden gelen sütümüzü mayalayıp doğal yoğurt ve kefir üretiyoruz. Bunun dışında Lüleburgaz’ın ilk ve tek ışıklı masa atölyesine sahip okuluyuz. Bu okulu tercih etmelerinde ki nedenlerden biri de bu okulun hem etkinlik bazlı bir okul olması hem de büyük olmasıdır. Aynı zamanda organik bir okul olduğumuz için tercih ediliyoruz. Işıklı masa atölyesinde masadan ışıklar saçılıyor. Bu masanın üstünde çocuklara algı yönetimini ve el-göz koordinasyonunu geliştirmelerini sağlıyoruz. Bu etkinlik çocuklarda algı ve konsantrasyonu geliştiriyor. Her yaştan çocuklar için bunu uyguluyoruz. 3 yaştan itibaren satranç dersi veriyoruz. Yaratıcı drama ve tiyatro eğitimlerimiz var. Bu eğitimlerimizin tamamı sertifikalı öğreticilerimiz tarafından veriliyor. Gülperi demek, atölye ve etkinlik demektir. İngilizce derslerimiz, resim atölyemiz, mutfak etkinliklerimiz, ebru atölyemiz mevcut.  Çocuklarımız için günde 3 öğün yemek çıkartıyoruz. Gezi ve orman aktiviteleri düzenleyeceğiz. Yavrularımıza en iyi geleceği sunmaya hazırız. Çocuklarınız bizim için değerlidir. Onlar her şeyin en iyisine layıktır.” ifadelerinde bulundu.

Buğra KAYA

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek